Dan Petrescu a dezvăluit de ce nu practică un joc spectaculos: “Noi avem jucători de tiki-taka?”

Dan Petrescu a dezvăluit de ce nu practică un joc spectaculos: “Noi avem jucători de tiki-taka?”
| Foto: facebook.com/cfr1907

Antrenorul campioanei CFR Cluj a vorbit despre diferenețele dintre fotbaliștii din România și cei care evoluează la echipe importante din Europa.

Criticat în dese rânduri pentru stilul său pragmatic și lipsit de spectaculozitate, Dan Petrescu a explicat de ce preferă un joc mai închis. Tehnicianul formației din Gruia a făcut o paralelă între jucătorii pe care îi are la dispoziție și cei care evoluează în campionate puternice de pe continent.

“Îmi plăcea mult mai mult, să ajungă mingea direct în careu. În Italia trebuia să o ducem, să o plimbăm din stânga în dreapta... şi nici nu ajungeam la poartă.

Eu nu înţeleg câteodată. Sunt multe echipe acum care încep de la poartă şi pasează, pasează, şi nu ajung nicăieri. Şi atunci eu ca echipă nu trebuie să le fac pressing sus? De ce să îi aştept? Şi dacă le iau mingea, le dau gol. Eu de ce să fac la mine în teren pasele alea...

Ca să ajung, dacă ajung la mijloc... Şi dacă nu ajung îmi dau gol! Le dau golul cadou adversarilor!? Să le facă Guardiola şi ai lui. Eu, dacă mă duc mâine la Barcelona, fac şi eu asta, vă promit! Dacă mă duc aici, la CFR, pot să ies cu tiki-taka din apărare!? Păi jucătorii noştri cât costă? Noi avem jucători de tiki-taka? Să fim serioşi...”, a explicat antrenorul la Look Sport.

Comenteaza