Dan Petrescu, atac la regula U21: “Nu o înțeleg, eu sunt plătit să obțin rezultate, nu să cresc jucători”

Dan Petrescu, atac la regula U21: “Nu o înțeleg, eu sunt plătit să obțin rezultate, nu să cresc jucători”
| Foto: foto facebook.com/cfr1907

Antrenorul campioanei susține că regula impusă de FRF nu este fair-play și îl împiedică să folosească cea mai bună formulă de start.

După ce în ultimele sezoane echipele din Liga 1 au fost obligate să folosească un jucător U21 pe toată durata unei partide, din stagiunea ce stă să înceapă, formațiile vor trebui să aibă din start doi tineri în teren. Tehnicianul “feroviarilor” a atacat vehement regula și susține că FRF îl obligă să lase în afara echipei de start juctăorii cei mai importanți ai echipei sale.

“Suferim la jucătorii U21 și din păcate nu am reușit să luăm jucătorii pe care i-am dorit. În Supercupă eu trebuie să am doi jucători U21, dar după ajung la Astana și tinerii dispar. După care mă întorc și ei trebuie să apară iarăși cu Poli Iași.

Această regulă mă depășește, eu nu o înțeleg. Eu, ca antrenor, sunt plătit să obțin rezultate, nu să cresc jucători. NIcăieri nu mi s-a cerut asta, ci mi s-a cerut să scot rezultate. Eu le pot obține doar cu jucătorii cei mai buni, iar la noi nu joacă din cauza regulii U21. Dacă eu introduc un jucător și îl scot în primele minute, ce educație i-am dat? Și eu așa voi fi nevoit să fac pentru că nu am soluții. Această regulă e împotriva fotbalului.

Rezultatele de la naționala de tineret nu sunt datorită regulii, sunt datorită faptului că jucătorii sunt valoroși. Dacă sunt valoroși, ei joacă oriunde. Regula nu are nicio valoare. Dacă noi aveam un jucător U21 bun, juca. Dar, eu sunt legat de mâini și de picioare”, a declarat antrenorul campioanei.

Comenteaza