Dan Petrescu avertizează înaintea primului meci din grupe: “E greu ca o echipă precum Lazio să piardă două meciuri la rând și asta mă sperie”

Dan Petrescu avertizează înaintea primului meci din grupe: “E greu ca o echipă precum Lazio să piardă două meciuri la rând și asta mă sperie”

Antrenorul campioanei e convins că partida cu italienii va fi cea mai grea de până acum și nu a ratat ocazia de a vorbi despre problemele de lot cu care se confrunta formația sa.

După un parcurs îndelungat în preliminariile Ligii Campionilor, CFR Cluj își începe aventura în grupele Europa League. Primul adversar al formației din Gruia va fi Lazio Roma, o echipă ce pornește ca favorită clară la calificarea în primăvara europeană. Campionii acuză probleme importante de lot, dar sunt pregătiți pentru una dintre cele mai importante partide disputate în Gruia în ultimii ani.

Dan Petrescu a prefațat partida împotriva echipei din capitala Italiei. “Am văzut partida, am studiat. Cred că Lazio merita mai mult, putea înscrie de 3-4 ori în prima parte. Cred că au căzut fizic în repriza secundă. Ei puteau avea mai multe puncte după primele etape. Chiar și cu Roma merita victoria, au învins fără probleme Sampdoria și puteau câștiga și cu SPAL. E greu ca o echipă precum Lazio să piardă două meciuri la rând și asta mă sperie.

Am lipsit doar un meci de pe bancă. Mie îmi place mai mult în tribună și dacă aș putea comunica cu cineva de pe bancă ar fi perfect. Și când jucam în Anglia, la Southampton, Strachan stătea mai mult în tribună. Strategia e foarte clară, mereu mă gândesc la următorul meci. Eu mă concentrez doar la meciul de mâine. Dacă mă concentrez la două meciuri nu îmi iese niciunul. La meciul cu FCSB mă voi gândi joi după partida cu Lazio.

Statistica nu va juca mâine. Jucăm cu Lazio, Celtic, Rennes, echipe de Champions League. Sunt cele mai importante meciuri astea pentru că sunt în grupe. O să vedeți cât va mai dura până vom ajunge în grupe, noi vom încerca, dar cred că e imposibil”, a declarat antrenorul.

Tehnicianul CFR-ului a vorbit și despre problemele de lot ale echipei sale. “Îmi pare rău că avem prea puțini jucători pe listă. Nu regret că nu l-am înscris pe Vinicius. Culio și Traore vor face parte din lot mâine. Sunt în continuare probleme, Rondon și Pereira s-au accidentat. Am jucat multe meciuri, le-am resimțit, a fost o mică pauză, dar suntem în continuare afectați”, a spus Petrescu.

Fundașul Andrei Burcă și-a completat antrenorul. “Suntem foarte mulți fundași centrali și consider că fiecare dintre noi are valoare. Cred că e benefică această concucernță. Lazio este un club de tradiție din Italia, cu jucători valoroși. Cred că trebuie să ne autodepășim și să reprezentăm țara cu succes. Lumea credea că echipele cu care am jucat până acum nu au fost bune, dar s-a văzut ce a făcut Slavia aseară.

Consider că este o grupă foarte dificilă, cu o echipe cu pretenții pentru a câștiga trofeul. Celtic și-a dorit foarte mult să fie în Champions League, Lazio probabil își dorește trofeul pentru a ajunge în Champions League. Rennes e o echipă bună, care a învins-o în acest sezon pe PSG. Azi m-am uitat la câteva filmulețe, chiar cu Ciro Immobile, care e un atacant incredibil. Correa joacă în naționala Argentinei, iar Caicedo a jucat ani la rândul său mulți ani în cupele europene”, a precizat stopperul.

Partida dintre CFR Cluj și Lazio e programată joi, de la ora 19:55, pe arena din Gruia.

Comenteaza