Dan Petrescu cere 1 milion de euro să vină la națională

Dan Petrescu cere 1 milion de euro să vină la națională

Echipa națională a României este aproape să rămână fără selecționer după ce Cosmin Contra a ratat calificarea directă la Campionatul European, iar șefii federației și-au îndreptat atenția spre Petrescu. 

Din informațiile Fanatik, antrenorul care a câștigat ultimele două titluri în campionat a cerut prin intermediari 1 milion de euro salariu anual pentru a prelua prima reprezentativă, însă Federația Română de Fotbal (FRF) are concurență serioasă, o formație din Rusia oferindu-i lui Petrescu un salariu anual cu 500.000 de euro mai mare.

Petrescu este unul dintre cei mai importanți antrenori români ai momentului, reușind să câștige două titluri de campion național cu CFR Cluj și să obțină calificarea în grupele Europa League în această stagiune.

Ca urmare a rezultatelor notabile din ultimul timp, FRF îl consideră pe „Super Dan” candidatul potrivit pentru a prelua echipa națională, în cazul despărțirii de Contra, care nu a reușit să termine grupe de calificare pe unul dintre primele două locuri, ce asigură calificarea la Campionatul European din vara anului viitor.

Petrescu nu duce lipsă de oferte. O formație din Rusia i-ar oferi tehnicianului 1,5 milioane de euro pe an pentru a se întoarce în campionatul unde le-a mai antrenat pe Kuban Krasnodar și Dinamo Moscova. El a revenit în fotbalul românesc în urmă cu doi ani, când a semnat cu CFR după experiențe la Jiangsu Suning și Kuban Krasnodar.

În primul sezon, Petrescu i-a făcut pe clujeni campioni, dar a plecat în vară, atras fiind de salariul propus de chinezii de la Guizhou Hengfeng. Totuși, a doua experiență a lui Petrescu în China a durat doar 10 luni și în martie 2019 s-a întors la echipa din Gruia.

Comenteaza