Dan Petrescu, despre transferul lui Lacina Traore: “Eu nu am insistat să vină, el a insistat”

Dan Petrescu, despre transferul lui Lacina Traore: “Eu nu am insistat să vină, el a insistat”
| Foto: foto amiensfootball.com

Antrenorul formației din Gruia susține că atacantul ivorian a fost cel care i-a cerut ajutorul pentru a-și relansa cariera.

După opt ani în care a evoluat în cele mai putenice ligi europene, Lacina Traore revine la CFR Cluj. Ivorianul a plecat în 2011, în schimbul a 6 milioane de euro, la Kuban Krasnodar, formație ce era atunci antrenată de Dan Petrescu. Fotbalistul l-a privit întotdeauna ca pe un model pe tehnician, iar acum i-a cerut ajutorul pentru a reveni la forma care l-a propulsat la formații precum ȚSKA Moscova sau AS Monaco.

Petrescu a oferit detalii despre situația atacantului. “Sper să îl pot antrena și pe Traore. Dacă nu se va accidenta sunt convins că va fi între primiii trei atacanți din România. Dacă prinde pregătirea de iarnă și o face alături de noi sunt sigur că își va reveni.

Eu nu am insistat să vină, el a insistat. Are viteză, forță, golgheter, dar trebuie să muncească. Mi-a spus: “Tată, dacă nu mă ajuți nici tu, cine mă mai ajută?”. Unde antrenez eu climatul este unul bun, îmi place să am concurență. Din acest motiv l-am adus și pe el pentru a face mai multă concurență”, a declarat tehnicianul.

Comenteaza