Dan Petrescu, după convocarea lui Burcă la echipa națională: “Îmi pare bine că mi-a ieşit, ca de obicei am avut dreptate”

Dan Petrescu, după convocarea lui Burcă la echipa națională: “Îmi pare bine că mi-a ieşit, ca de obicei am avut dreptate”
| Foto: frf.ro

Antrenorul campioanei suține că i-a transmis fundașului său încă de la începutul sezonului că va fi selecționat în naționala României.

Accidentările suferite de Dragoș Grigore și de căpitanul Vlad Chiricheș l-au forțat pe Cosmin Contra să convoace doi noi jucători. Este vorba despre Iulian Cristea de la FCSB și Andrei Burcă de la CFR Cluj. Dacă stopperul vicecampioanei a apucat să debuteze deja, contra Maltei, pentru fundașul “feroviarilor” este prima convocare la echipa națională. Evoluțiile bune din Liga 1, dar mai ales din preliminariile Ligii Campionilor i-au atras atenția selecționerului, iar Burcă ar putea fi din primul minut pe teren cu Norvegia.

Dan Petrescu susține că era convins că mai mulți jucători de-ai săi vor ajunge în lotul naționalei. “Îmi pare bine că mi-a ieşit. În acest început de sezon am vorbit cu Bordeianu, cu Burcă şi cu Păun şi le-am zis că o să ajungă la naţională şi ca de obicei am avut dreptate. Foarte mulţi pe care i-am antrenat eu au debutat cu mine la echipa naţională.

Îmi pare rău pentru Păun că nu a debutat, doar a fost convocat şi problema aceea cu suspendarea l-a făcut să îşi iasă puţin din formă. Nu a fost prea bine pentru el şi cred că de aceea nu a fost convocat”, a spus antrenorul pentru Telekom Sport.

La rândul său, Burcă a oferit primele impresii după convocare. “Mă bucur că selecționerul s-a gândit la mine și m-a convocat. E o mândrie și o responsabilitate să fiu aici, echipa națională este visul oricărui fotbalist. E un moment important al cariereie mele și sper să profit de șansa oferită”, a declarat fundașul.

Comenteaza