Dan Petrescu, fericit pentru victorie, dar supărăt pe sistemul play-off/play-out

Dan Petrescu, fericit pentru victorie, dar supărăt pe sistemul play-off/play-out
Antrenorul CFR-ului s-a declarat mulțumit la finalul meciului cu Concordia Chiajna, scor 2-0.

Tehnicianul liderului Ligii 1 s-a bucurat pentru debutul noilor achiziții, la finalul primului meci după reluarea campionatului. "A fost primul meci al lui Mailat în care a fost titular pe teren propriu. Dar, am mers pe mâna lui pentru că s-a pregătit foarte bine, la fel și Ioniță și Țucudean. Toți trei au jucat pentru prima oară împreună într-un meci oficial. Nu a fost ușor, dar cu un joc bun și puțin noroc am reușit victoria", a spus Petrescu.

Antrenorul "feroviarilor" a avut cuvinte de laudă pentru adversarul de luni seară. "Sunt mulțumit de victorie. Nu poate să fie totul perfect, nu pot să fiu mulțumit pe deplin niciodată. Știam că va fi foarte greu, când am spus-o mulți credeau că exagerez. Când câștigi în ultimele 7 deplasări, 5 meciuri, e foarte bine pentru o echipă din play-out. Este greu de realizat această performanță și pentru o echipă din play-off. De când a venit Ion Moldovan la echipă se vede o îmbunătățire în joc. Știam ce ne așteaptă și știam că la fazele fixe și la contraatacuri sunt foarte periculoși", a mai spus tehnicianul.

Dan Petrescu a fost nemulțumit de arbitrajul prea strict și galbenul primit de Omrani. "Am văzut faza la care Omrani a luat galben și mi se pare că a fost dat prea ușor. La fel s-a întâmplat la galbenul luat de Ioniță. CFR e oricum obișnuită să primească multe galbene acasă. Noi nu facem niciun fault și primim cartonașe. Trebuie să acceptăm decizia, și FCSB are doi jucători suspendați (n. red. Alibec și Gnohere), a menționat fostul fundaș dreapta.

Fostul component al "Generației de Aur" consideră absurd sistemul competițional al Ligii 1. "Încă nu înțeleg acest sistem play-off/play-out. Putem termină la 17 puncte de locul 6 și după au nevoie de doar două victorii să ne ajungă, mi se pare penibil. Ne rupem picioarele să ajungem aici și cineva ne poate lua titlul. Și Gică Hagi spune la fel, nu înțeleg nimic. Noi vorbim noi auzim. Le-am spus prietenilor mei Gustavo Poyet, Gianfranco Zola și râdeau, nu înțelegeau nimic", a declarat Petrescu.

CFR va juca în următoarea etapa împotriva FCSB-ului, în deplasare. Meciul va avea loc sâmbătă, 10 februarie.

Comenteaza