Dan Petrescu împlinește azi 55 de ani. Cele mai importante meciuri ale antrenorului pe banca CFR-ului

Dan Petrescu împlinește azi 55 de ani. Cele mai importante meciuri ale antrenorului pe banca CFR-ului
| Foto: lpf.ro

Tehnicianul a cucerit 4 titluri în Superligă alături de "feroviari" și a calificat de două ori echipa în primăvara europeană.

Sosit în Gruia pentru prima dată în 2017, Dan Petrescu a dat lovitura încă din primul sezon și a câștigat un titlu după 6 ani de pauză. Antenorul a plecat imediat în China, la Guizhou Hengfeng, însă s-a întors după jumătate de an și a pus din nou mâna pe trofeul Superligii.

În toamna anului 2020 a plecat din nou și i-a condus pentru o scurtă perioadă pe turcii de la Kayserispor, însă la finalul lunii august 2021 a revenit în Gruia și și-a început cel de-al treilea mandat pe banca CFR-ului.

În total, antrenorul ce azi împlinește 55 de ani a condus formația clujeană în 200 de partide în toate competițiile și a câștigat 112 dintre acestea. Pe lângă succesele cu rivalele din campionat, Petrescu a fost pe banca CFR-ului și la unele dintre victoriile europene importante.

Cu Petrescu la conducere, formația din Gruia a bătut Celtic, Rennes și Slavia Praga de două ori, a învins Lazio și nu a pierdut în dubla cu Sevilla, echipa ce avea să câștige trofeul UEFA Europa League în acel sezon.

Cele mai importante victorii reușite de Dan Petrescu la CFR Cluj:

  • 3-4 vs Celtic Glasgow (preliminarii Champions League) - 2019/2020
  • 2-1 vs Lazio Roma (grupe Europa League) - 2019/2020
  • 0-1 și 1-0 vs Rennes (grupe Europa League) - 2019/2020
  • 2-0 vs Celtic (grupe Europa League) - 2019/2020
  • 0-1 și 2-0 vs Slavia Praga (grupe Conference League) - 2022/2023

De-a lungul carierei, Dan Petrescu le-a mai pregătit pe Sportul Studențesc, Rapid, Wisla Cracovia, Unirea Urziceni, Kuban Krasnodar, Dinamo Moscova, Al-Arabi, ASA Târgu Mureș, Jiangsu și Al-Nasr.

Pe lângă cele patru titluri cucerite în Superligă cu CFR Cluj, din palmaresul atrenorului mai fac parte o Cupă a Chinei cu Jiangsu și o Supercupă a României cu ASA Târgu Mureș.

Comenteaza