Petrescu, în culmea fericirii după calificarea în primăvara europeană: “Cea mai bună performanță din cariera mea”

Petrescu, în culmea fericirii după calificarea în primăvara europeană: “Cea mai bună performanță din cariera mea”
| Foto: facebook.com/cfr1907

CFR Cluj a reușit o calificare nesperată în faza eliminatorie Europa League, după un nou succes în fața lui Celtic, 2-0, în Gruia.

Campioana României a reușit un nou parcurs european de excepție, ca și cel din 2012, când au acumulat 10 puncte în grupele Ligii Campionilor. De aceasta dată, “feroviarii” au început în cea mai puternică întrecere continentală, însă au ajuns în grupele Europa League. Deși era cotată cu ultima șansă într-o grupă cu Lazio, Celtic și Rennes, trupa lui Dan Petrescu a obținut patru victorii, 12 puncte, și s-a calificat în primăvara europeană.

La finalul jocului, antrenorul campioanei era în culmea fericirii. “A fost un meci ciudat, să zic așa. Din păcate, la Lazio n-am avut noroc și a trebuit să așteptăm acest meci. Cei de la Celtic au făcut niște schimbări, dar meciul a fost echilibrat în prima parte. În repriza a doua am jucat mai bine, așa cum se întâmplă mereu, și jucătorii au știut ce să facă. Am fructificat foarte bine spațiile. Înainte era supărat după tragerea la sorți, nu mai voiam Celtic, dar azi cred că puteam marcat cinci goluri

Nu credeam că putem face 12 puncte. Asta arată că, dacă vrei și dacă îți dorești, poți să realizezi orice în viață. Jucătorii sunt foarte obosiți, dar trebuie să facă un efort pentru a câștiga ultimele două meciuri din acest an. 12 puncte mi se pare cea mai bună performanță pe care puteam să o am în cariera mea”, a declarat Petrescu la Digisport.

Comenteaza