Dan Petrescu, înainte de prima partidă de la revenirea pe banca CFR-ului: ” În play-off, fiecare meci este ca o finală”

Dan Petrescu, înainte de prima partidă de la revenirea pe banca CFR-ului: ” În play-off, fiecare meci este ca o finală”
| Foto: foto facebook.com/cfr1907

Tehnicianul reîntors în Gruia după aproape un sezon este nemulțumit de lotul de jucători pe care îl are și este pregătit să ofere șanse mai multor fotbaliști tineri.

După un titlu câștigat cu CFR, dar și o retrogradare în liga secundă din China, Dan Petrescu a revenit pe banca “feroviarilor”. Antrenorul e pregătit să ducă echipa spre un nou trofeu în Liga 1, dar consideră că trebuie să li se acorde credit și celor trei tehnicieni care au pregătit echipa înaintea sa în actuala stagiune.

Petrescu a prefațat partida cu Astra, din a 3-a etapă a play-off-ului. “Această săptămână a fost una obișnuită pentru mine, o săptămână în care am pregătit meciul de sâmbătă. Am avut o perioadă mai dificilă, în care am stat doar prin avioane și după meciul de la Mediaș am fost obosit. Cred că echipa s-a antrenat bine în această săptămână, din păcate nu au fost toți jucătorii la antrenament. Au lipsit accidentații Țucudean și Culio, dar și fotbaliștii care au fost la echipele naționale, Deac, Manea, Lang și Petrila.

Nu mai este acelaşi lot pe care eu l-am lăsat, au plecat mulţi jucători au venit ceva jucători noi, pe Lang şi Males nu i-am antrenat în stagiunea trecută, sper să îi cunosc cât mai repede. În play-off, din experienţa de anul trecut, fiecare meci este ca o finală. CFR vine după o serie extradordinară şi presiunea este pe noi şi pe mine nu este uşor să câştigi toate meciurile în playoff, sper să reuşim să trecem cu brio peste sincope”, a declarat antrenorul.

Tehnicianul campioanei nu este mulțumit de lotul de jucători pe care îl are la dispoziției și este pregătit să ofere mai multe șanse tinerilor. “Este o problemă că lotul nu este cum vreau eu, aş fi vrut mai mulţi jucători care pot să joace în aceste meciuri, e foarte greu să folosim aceeaşi echipă. Aş vrea o echipă în campionat şi una în cupă. Sunt și aceste accidentări, ale lui Țucudean și Culio, care nu mă ajută deloc. Ei sunt doi jucători exponenţiali pentru mine şi fotbalul pe care îl gândesc. Am nevoie de cât mai mulţi jucători, cu siguranţă în următoarele partide voi debuta câţiva tineri”, a spus antrenorul.

Fostul internațional a oferit detalii și despre situația golgheterului Țucudean. “De când am venit nu m-am întâlnit cu Țucudean, aștept să ne întâlnim luni sau marți. Din ce am înțeles, în maxim 10 zile o să înceapă antrenamentele. Din ce mi s-a spus are o problemă la picior, mai multe nu știu, nu sunt doctor”, a afirmat antrenorul.

Dan Petrescu le-a răspuns și celor care susțin că un eventual titlu ar fi mai mult meritul antrenorilor dinaintea sa. “Eram convins că se va spune asta. De două luni sunt curtat, nu am vrut să vin, dar insistențele au fost foarte mari. Le-am spus că e foarte greu să revin pentru că orice s-ar întâmpla în afară de câștigarea titlului, eu aș fi principalul vinovat. Mi-am asumat acest lucru, iar meritul până acum este al celorlați antrenori. De acum, rămâne de văzut ce voi face și voi fi judecat în funcție de rezultate”, a precizat tehnicianul.

Partida dintre CFR Cluj și Astra se va disputa sâmbătă, de la ora 21:30, pe arena din Gruia.

Comenteaza