Dan Petrescu, înaintea derby-ului cu FCSB: “Sigur va fi un meci strâns, pe muchie de cuțit”

Dan Petrescu, înaintea derby-ului cu FCSB: “Sigur va fi un meci strâns, pe muchie de cuțit”

Campioana revine la lupta din Liga 1 după pauza de iarnă, iar primul meci va fi chiar împotriva vicecampioanei.

După o pauză de mai bine de o lună, CFR Cluj se pregătește de reluarea campionatului. “Feroviarii” încep în forță, cu un derby împotriva vicecampionilor de la FCSB. În ultimii ani, înfruntările dintre cele două echipe au stat sub semnul echilibrului, iar remiza a fost rezultatul înregistrat cel mai des. Dan Petrescu crede că istoria se va repeta, iar derby-ul din Gruia va fi unul strâns, iar micile detalii vor face diferența între cele două rivale.

Antrenorul campioanei a prefațat partida cu FCSB. “Sunt mai multe echipe care se vor bate să câștige campionatul, cred că va fi o luptă în cinci. Primul meci e tot timpul foarte greu, prima impresie e importantă. Va fi sigur un meci de luptă, unde micile detalii vor face diferența. Sunt echipe care se bat sus, sigur va fi un meci strâns, pe muchie de cuțit. Noi avem și play-off, se înjumătățesc punctele și după avem 10 finale. Indiferent de rezultatul de mâine, nimic nu e sigur. Avem un program infernal, trebuia să facem mai multe puncte anul trecut”, a declarat Petrescu.

Tehnicianul CFR-ului a vorbit și despre cele mai importante achiziții ale iernii, Chipciu și Manea. “Niciun antrenor nu e fericit cu ceea ce are, toți își doresc mai mult. Îmi doream și bani pentru transferuri, dar a trebuit să luăm jucători liberi. Lotul e îmbătrânit, iar viitorul nu arată bine. Dacă ne uităm la FCSB ei au un lot tânăr, sunt jucători cu experiență. Noi avem jucători cu experiență, care au o anumită vârstă, iar lotul trebuie întinerit.

Chipciu e un jucător important. Nu a jucat fotbal de șase luni. Eu nu pun presiune pe el, știe că nu e la potențial maxim. Țucudean și Chipciu vor fi în cantonament, dar nu știu dacă vor fi în primii 18. Din păcate pentru mine și pentru club nu se întâmplă ceea ce ne dorim. Noi vrem să avem 10 jucători pe bancă, ca și în Italia sau Rusia.

Cristi Manea a așteptat o echipă după Campionatul European și a pierdut pregătirea. Ultima lui șansă a fost FCSB, dar nu a reușit să se impună. Faptul că îl cunosc și o accidentare a lui Susic m-au făcut să apelez la el. Sper să se integreze cât mai repede pentru că avem nevoie de el”, a precizat antrenorul.

Partida dintre CFR Cluj și FCSB se va disputa duminică, de la ora 20:00, pe arena din Gruia.

Comenteaza