Dan Petrescu, înaintea meciului cu Maccabi: “Dacă ne elimină acum, degeaba am bătut Astana”

Dan Petrescu, înaintea meciului cu Maccabi: “Dacă ne elimină acum, degeaba am bătut Astana”

Tehnicianul “feroviarilor” a lăudat lotul pe care îl au la dispoziție israelienii și a recunoscut că nu a avut timp să studieze formația antrenată de Vladimir Ivic.

Campionii se pregătesc de un nou duel european pe propriul teren, de data aceasta în fața celor de la Maccabi Tel Aviv. Trupa lui Dan Petrescu va avea parte de un nou adversar complicat, campioana Israelului. Antrenorul “feroviarilor” recunoaște că nu a avut timp să studieze amănunțit oponenții și nu ii poate compara cu Astana, echipa eliminată în Gruia în turul precedent.

Antrenorul campioanei a prefațat partida împotriva campioanei Israelului. “Am avut foarte mult timp la dispoziție să studiez Astana, știam totul, dar cu Maccabi a fost foarte greu. Nu am vrut să văd niciun meci de-al lor până după meciul cu Clinceni. Cu ei e mai complicat pentru că schimbă des sistemul și jucători. Nu pot să zic dacă e mai bună decât Astana. Cred că e un club puternic, un club mare, au fost de patru ori în ultimii cinci ani în grupele cupelor europene.

Au 12 jucători din naționala Israelului, deci practic jucăm cu naționala țării lor. Au și 3-4 străini foarte buni, un fudaș portughez, un atacant american, dar cei mai mulți sunt jucători de națională. E posibil și mâine să joace cu cinci fundași centrali, în timp ce în amicale și Supercupă au jucat cu patru fundași. Nu știu ce va face antrenorul lor. E greu să îți faci o imagine după un meci de Supercupă în care au jucat cu rezervele.

Eu tot timpul am fost de acord să nu primesc gol acasă în cupele europene. Și când am câștigat Cupa Chinei nu am luat gol acasă și am învins în deplasare 1-0. Dacă nu iei gol e bine, iar dacă dăm și vreo două ar fi și mai bine. Încă nu am demonstrat nimic, dacă ei ne elimină acum, degeaba am bătut Astana. Avantajul nostru este că am jucat mai multe meciuri”, a declarat Dan Petrescu înaintea partidei.

Jocul dintre CFR Cluj și Maccabi Tel Aviv se va disputa mâine, de la ora 21:00.

Comenteaza