"E o nebunie": Dan Petrescu le-a băgat în cap jucătorilor că vor pierde campionatul

"E o nebunie": Dan Petrescu le-a băgat în cap jucătorilor că vor pierde campionatul
| Foto: DigiSport

Campioana Ligii 1, CFR Cluj, a început anul la 10 puncte diferență în fruntea clasamentului față de FCSB. Dar, după etapa a 25-a diferenţa s-a micşorat considerabil. CFR Cluj are 61 de puncte, iar FCSB 55. 

CFR Cluj a rămas fără victorie în 2022 și după jocul cu UTA Arad, 0-0, și a înregistrat a patra remiză consecutivă în Liga 1. Diferența de puncte față de FCSB, principala urmăritoare, se micşorează văzând cu ochii. FCSB s-a impus miercuri seara fără probleme în fața "lanternei roșii", Academica Clinceni, cu 3-0, în etapa a 25-a.

Însă cine şi în ce fel poartă vina pentru ceea ce se întâmplă pe teren, dar şi în vestiarul lui CFR Cluj.  Daniel Stanciu, fostul conducător de la ”U” Cluj, Dinamo sau CFR Cluj, consideră că perioada slabă pe care o traversează trupa din Gruia i se datorează în mare măsură chiar antrenorului Dan Petrescu. Acesta susține că modul în care a ales acesta să-și mențină în priză jucătorii dăunează de fapt moralului lor în loc să-i motiveze.

”Și eu cred că, dacă CFR va pierde campionatul, o va face doar pe mâna ei pentru că nu o văd încă pe FCSB capabilă să treacă peste CFR, din multe puncte de vedere. (...) E o perioadă cu recorduri negative, nu câștigă de patru jocuri, nu marchează acasă.

Cred că e o problemă, e un blocaj, pentru că jucători de valoare individuală sunt. Tonul cred că e dat de Dan Petrescu direct, el e cel care face rău. Încearcă să facă bine, dar face rău atunci când spune: `Domne, pierdem campionatul!` E o exagerare și dacă repeți asta la infinit le bagi în cap jucătorilor.

În noul format de desfășurare a Ligii 1, a fost cea mai mare diferență între locul 1 și locul 2, au fost 10 puncte. Să ai 10 puncte și să spui `domne, pierdem campionatul`, în condițiile în care tu continui să transferi jucători, ai cel mai mare buget de departe, dublu față de echipa de pe locul doi, deja e o nebunie”, a declarat Daniel Stanciu, citat de digisport.ro.

Comenteaza