Dan Petrescu, optimist după tragerea la sorți din Europa League. “Sper să facem tot posibilul să ne calificăm în primăvara europeană”

Dan Petrescu, optimist după tragerea la sorți din Europa League. “Sper să facem tot posibilul să ne calificăm în primăvara europeană”

Antrenorul campioanei s-a declarat mulțumit de repartizarea echipei sale în Grupa A, alături de AS Roma, Young Boys Berna și ȚSKA Sofia.

Deși este recunoscut pentru faptul că nu tratează de sus niciun adversar și își pune elevii în gardă înaintea fiecărui joc, Dan Petrescu e optimist după tragerea la sorți a grupelor Europa League. Deși a recunoscut că și-ar fi dorit o deplasare la Londra, cu Arsenal sau cu Tottenham, tehnicianul consideră că echipa sa poate reuși o nouă calificare în primăvara europeană.

“Dacă ne gândim la ce a fost anul trecut, atunci nu am fost mulțumit și nu aveam de unde să știu că ne calificăm. Atunci speram măcar la o victorie, să nu ne facem de râs. Anul acesta grupa pare mai accesibilă, însă dacă suntem mulțumiți de grupă și nu facem puncte, degeaba suntem mulțumiți.

În opinia mea, Roma este favorită la câștigarea grupei. Apoi, vin cei de la Young Boys, după care urmăm noi și ȚSKA, noi având mai multă experiență. În acest an mă gândesc serios că vrem să ne calificăm mai departe. Anul trecut nu ne-am făcut de râs, am jucat de la egal la egal cu Sevilla, câștigătoarea competiției.

Avem șansele noastre la calificare și sper să facem tot posibilul să ne calificăm în primăvara europeană. Un alt avantaj este că nu vom avea deplasări lungi. Roma e o echipă bună, dar aș fi preferat să merg la Londra, să joc cu Arsenal sau Tottenham.

Nicio grupă nu e ușoară, dar eu zic că trebuie să încercăm să ne calificăm. Îl voi suna pe Culio să vină înapoi pentru jocul de la Roma”, a declarat Petrescu.

Comenteaza