Dan Petrescu, optimist înaintea derby-ului care poate decide campionatul: “Dacă există o echipă în România care poate să o bată pe FCSB, aceea e CFR Cluj”

Dan Petrescu, optimist înaintea derby-ului care poate decide campionatul: “Dacă există o echipă în România care poate să o bată pe FCSB, aceea e CFR Cluj”
| Foto: foto facebook.com/cfr1907

Tehnicianul și-a lăudat adversarii la titlu, dar a vorbit și despre obiectivele clubului din Gruia.

Petrescu știe că echipa sa va vea un meci complicat pe Arena Națională . “Matematic titlul e încă în joc. Dar, teoretic, dacă FCSB câștig acest meci va fi foarte greu să revenim. Vor fi cinci puncte, în trei etape, greu de crezu că se mai poate întâmpla ceva. Dacă vom face egal, cred că vom mai avea 30% șanse, iar dacă vom câștiga vom deveni favoriți. E clar că orice rezultat e posibil. Suntem conștienți că FCSB are mai mult de un an de când nu a pierdut pe teren propriu, suntem conștienți că ei au prima șansă”, a spus antrenorul clujenilor.

Fostul internațional nu a ratat ocazia de a lăuda lotul roș-albaștrilor. “FCSB are un lot extraordinar. Sincer, de vreo 20-30 de ani, Steaua nu a avut un lot atât de puternic. Vorbesc și de cei care sunt pe bacnă. În momentul în care fac schimbări intră jucători care schimbă în bine jocul.

În primul rând, Teixeira,un jucător fenomenal, care intră și mereu face diferența. Totuși, dacă există o echipă în România care poate să o bată pe FCSB, aceea e CFR Cluj”, a menționat Dan Petrescu.

Tehnicianul “feroviarilor” nu consider un eșec o eventuală ratare a titlului. “Nu cred că locul doi sau trei sunt de neglijat. CFR Cluj avea nevoie să reintre în circuit, să joace în Europa. Acum suntem în grafic, echipa e aproape de Europa, nu știu ce se poate întâmpla ca să ratăm cupele europene. Toată lumea vrea să câștige ceva acum, nimeni nu vrea să aștepte”, a declarat fostul fundaș dreapta.

“Super-Dan” a comentat și despre declarațiile făcut imediat după meciul cu Poli Iași, când și-a anunțat retragerea. “Mie nu îmi place să vorbesc la nervi. Cu echipa nu vorbesc niciodată la nervi pentru că pot să spun lucruri care deranjează și pe jucători, si pe adversari, și pe mine.

 E clar că se spun multe lucruri la nervi și ceea ce e sigur e că în acest play-off, CFR a fost dezavantajată de arbitri. Nu pentru că și-au dorit arbitri, ci pentru că așa a fost să fie. Greșeli se fac peste tot”, spune fostul campion al României.  

Antrenorul susține că există o diferență maare între evoluția echipei Poli Iași în meciul cu CFR și evoluția ieșenilor în partida cu Astra. “ Nu vreau să comentez rezultatul dintre Astra și Poli Iași (n.red. 3-0 pentru formația din Giurgiu). Parcă nu mai aveau “flăcări” în ochi jucătorii de Iași, cum aveau în meciul cu noi. Mai am și eu dreptate când vorbesc. Mai am și eu dreptul să zic lucruri. Sper că a observat toată lumea diferența din jocul Iașiului față de meciul cu noi”, a încheiat Petrescu.

Derby-ul FCSB – CFR Cluj se va disputa duminică, 29 aprilie, de la 20:45, pe Arena Națională.  

 

Comenteaza