Dan Petrescu, pesimist înaintea meciului cu Astana: “E cel mai greu meci oficial de când sunt la CFR Cluj”

Dan Petrescu, pesimist înaintea meciului cu Astana: “E cel mai greu meci oficial de când sunt la CFR Cluj”
Antrenament CFR Cluj Liga Campionilor
Antrenament CFR Cluj Liga Campionilor
Antrenament CFR Cluj Liga Campionilor
Dan Petrescu, pesimist înaintea returului cu Astana: “Scorul nu este o surpriză, dacă ne-am califica noi ar fi o surpriză”

Antrenorul clujenilor consideră că norocul va juca un rol important în soarta calificării echipei sale, însă cere și sacrificiu din partea jucătorilor.

Campioana se pregătește de cel mai important meci al sezonului de până acum, returul cu Astana. Clujenii au cedat în meciul tur pe terenul campioanei Kazahstanului, 0-1 și vor avea parte de o misiune dificilă în manșa retur a duelului. Tehnicianul clujenilor e pesimist înaintea întâlnirii cu kazahii, dar speră ca elevii săi să se autodepășească și să reușească o calificare în turul secund al Ligii Campionilor.

“Clar că nu suntem favoriți, dar jucăm acasă și trebuie să încercăm să întoarcem acest rezultat. Nu am văzut meciurile lor din campionat, ei joacă mai bine în cupele europene și nu avea rost să ne uităm la meciurile de campionat. Trebuie să atacăm și să dăm gol, noi jucăm să dăm gol nu să nu primim. Pentru mine e cel mai greu meci oficial de când sunt la CFR Cluj.

Este cel mai bun adversar într-un meci oficial pe care l-am întâlnit de când sunt aici. Ei nu au nicio problemă de lot, au jucat 20 de meciuri oficiale, noi doar două. Au fost cinci ani la rând în grupele cupelor europene. Moralul băieților este bun, toți vor să joace și să întoarcă. Toți știu că trebuie să facă cel mai greu meci din cariera lor poate. Trebuie să depășim 120 de km alergați ca echipă dacă vrem să câștigăm. Fiecare jucător trebuie să se autodepășească”, a spus Petrescu la conferința de presă dinaintea partidei.

Antrenorul campionaei a lăudat din nou adversarul pe care îl va înâlni. “Jucătorii lor sunt toți internaționali, au jucat an de an în grupe și joacă fără frică. Tomasov, Rotariu, Sigurdson au mare calitate. Doi jucători din Kazahstan, titulari la națională nu prind lotul. Rotariu a fost cel mai bun în meciul tur, sper să prindă o zi proastă. Sigur va fi la națională, la ce valoare are”, a precizat tehnicianul.

Dan Petrescu a vorbit și despre lipsa lui Țucudean, care afectează echipa clujeană. “Dacă nu câștigi la CFR e presiune. Una era dacă veneam după o victorie și alta era dacă veneam după egal. Eu mereu am bagajele făcute, sunt antrenor profesionist. Nu ne avantajează terenul, ei joacă acolo și pe gazon natural. Jucătorii au simțit echipa lor pe teren și au zis că sunt buni. Avem nevoie de noroc, inspirație și sacrificiu.

Am odihnit câțiva jucători, dar nouă ne lipsește în continuare cel mai bun jucător. Dacă Țucudean era apt cred că aveam un trofeu, un egal în deplasare și o victorie cu Poli Iași. Cel mai important este să nu primim gol pentru că trebuie să dăm trei. Să sperăm ca va marca unul dintre mijlocași sau dintre fundași. Degeaba eliminăm Astana, dacă nu ajungem în grupele Ligii Campionilor. Dacă mergem în Europa League trebuie să ajungem în grupe pentru binele clubului. Cred că vom avea prime doar dacă intrăm în grupe”, a declarat antrenorul.

La rândul său, Mateo Susic a prefațat partida împotriva kazahilor. "E un meci foarte greu, cu un adversar foarte bun, dar după trei meciuri fără victorie vrem să mergem mai departe în Liga Campionilor. Nu am reușit să înscriem și să profităm de ocaziile pe care le-am avut. Mă simt ca acasă aici, sunt pentru a doua oară. CFR Cluj a jucat în grupele Ligii și a învins Manchester United, dar acum a pierdut cu Astana. Nu tot timpul echipa cu bugetul mai mare câștigă. Noi am jucat foarte bine acolo, am primit golul așa cum l-am primit. Am făcut o greșeală și am primit gol.

Rotariu e foarte bun, tehnic, foarte rapid, deci trebuie să fim atenți când are mingea. E unul dintre cei mai buni jucători de la Astana. E mai bine că jucăm pe iarbă naturală, avantajul e acum de partea noastră. E greu de spus ce șanse avem, suntem un pic în dezavantaj, dar jucăm acasă, vom avea fanii se partea noastră. Și 1-0 ar fi un rezultat bun pentru noi ca să trimitem meciul în prelungiri și să câștigăm acolo", a spus fundașul lateral. 

Partida dintre Astana și CFR Cluj se va disputa miercuri, 16 iulie, de la ora 21:00.

Comenteaza