Cum poate fi repetată performanța CFR-ului din acest sezon. “Să vină cu 100 de milioane de euro”

Cum poate fi repetată performanța CFR-ului din acest sezon. “Să vină cu 100 de milioane de euro”
Dan Petrescu este nemulțumit de randamentul unor jucători din Gruia | Foto: Realitatea Sportivă

Antrenorul campioanei consideră că ceea ce a reușit alături de elevii săi în Champions League și Europa League poate fi asemănat cu parcursul “Generației de Aur” la Campionatul Mondial.

După șapte luni și 16 meciuri disputate în competițiile continentale, CFR Cluj a reușit să ajungă în primăvara europeană. “Feroviarii” au fost eliminați de Sevilla, ua dintre favorite la câștigarea trofeului, fără să piardă în fața andaluzilor. La câteva zile după ce echipa sa și-a încheiat parcursul european, Dan Petrescu susține că o nouă performanță de acest fel ar mai putea fi reușită doar cu investiții masive.

“Nu are cum să se şteargă nimic din tot ce s-a întâmplat la Sevilla. Nu au trecut destule zile ca să fim toţi bine. În cupele europene, echipa a dat aproape tot. Nici nu ştiu dacă şi-au revenit toţi din punct de vedere mental şi fizic. Tot stadionul ne-a aplaudat acolo după meci, iar pe jucătorii lor i-a huiduit.

În România efectele au fost mult prea mici la ce am făcut noi în cupele europene. Și cei de la clubul nostru nu au reuşit nimic, dintre conducători, să transmită ce a reuşit echipa. Mă bat singur cam de mult timp să explic, m-am săturat să fiu singur şi să spun.

Echipa a terminat o campanie incredibilă. Să joci cu Lazio, care e pe primul loc... Mai are rost să o iau de la început? Toate echipele sunt pe primul loc, pe locul 2 sau 3 în campionatele lor. Deci a fost un an fantastic.

Cum era cu Generaţia de Aur, despre care am spus că nu va mai fi egalată, nici performanţa asta nu va mai fi egalată. Doar cu condiţia să vină nişte chinezi pe la noi sau nişte ruşi, să bage bani în fotbal şi să dea vreo 100 de milioane buget. Cu 10 milioane ce am făcut noi nu o să mai facă nimeni”, a spus Petrescu.

Comenteaza