Dan Petrescu va bifa meciul cu numărul 300 în prima ligă

Dan Petrescu va bifa meciul cu numărul 300 în prima ligă
| Foto: facebook.com/cfr1907

Partida cu FC U Craiova 1948 reprezintă o bornă importantă în cariera tehnicianului campioanei.

Aflat la al treilea mandat pe banca formației din Gruia, Dan Petrescu va bifa un moment important al carierei. La meciul cu FC U Craiova 1948 de pe propriul teren, antrenorul în vârstă de 54 de ani va bifa meciul cu numărul 300 în prima ligă din România, anunță We Love Stats.

Tehnicianul a debutat în primul eșalon în urmă cu 18 ani, pe banca Rapidului la o victorie contra celor de la FC Oradea, scor 2-1. În afara celor două echipe "feroviare", Petrescu le-a mai pregătit în Superligă pe Sportul Studențesc și Unirea Urziceni.

Alături de trupa din Ialomița a cucerit primul său titlu de campion, contribuind și la alte 5 trofee de acest fel pentru CFR Cluj. Pe prima scenă a fotbalului românesc, antrenorul a reuşit 164 de victorii şi a suferit doar 58 de înfrângeri. Dan Petrescu are 153 de meciuri fără gol primit, dintre care 80 pe banca formației din Gruia.

În afara formațiilor pe care le-a pregătit în prima ligă din România, antrenorul a mai stat pe banca celor de la Wisla Cracovia (Polonia), Kuban Krasnodar și Dinamo Moscova (ambele Rusia), Al-Arabi (Qatar), Jiangsu Suning și Guizhou Hengfeng (ambele China), Al-Nasr (Emiratele Arabe Unite) și Kayserispor (Turcia).

Mai mult, a antrenat într-un singur meci ASA Târgu Mureș, Supercupa României, pe care a și câștigat-o.

Comenteaza