Daniel Metz neagă implicarea în demiterea lui Șumudică de la CFR Cluj: “Nu am fost prezent atunci când s-a luat această decizie”

Daniel Metz neagă implicarea în demiterea lui Șumudică de la CFR Cluj: “Nu am fost prezent atunci când s-a luat această decizie”
| Foto: facebook.com/cfr1907

De curând, fostul antrenor al formației din Gruia a dezvăluit că plecarea sa de pe banca “feroviarilor” a fost orchestrată din culise de către un apropiat al patronului Nelu Varga. 

În urma declarațiilor date de Șumudică, Daniel Metz a fost indicat drept cel care a stat în spatele plecării antrenorului, dar a pregătit și revenirea lui Dan Petrescu, de care îl leagă o relație de prietenie. Totuși, omul de afaceri a transmis un mesaj prin care explică pe larg rolul său la CFR Cluj și neagă acuzațiile lui Șumudică.

”Dragi suporteri CFR-iști!

În urma articolului apărut ieri în presa sportivă referitor la rolul meu în îndepărtarea lui Marius Șumudică din postul de antrenor al echipei noastre, doresc să vă transmit punctul meu de vedere:

1. Nu fac parte din conducerea clubului, eu având rolul de suporter, rol de care sunt foarte mândru.

2. Din 2001 și până la sfârșitul anului 2013 fosta mea companie, EBS Romania S.A., a fost unul dintre sponsorii relevanți ai clubului. Din 2014 și până în luna aprilie a acestui an am fost reprezentantul legal al unuia dintre sponsorii importanți, actuali ai clubului.

3. Am o relație onestă, de prietenie cu acționarii principali ai clubului. Datorită experienței mele manageriale îndelungate precum și a rolului de sponsor pe care l-am avut în ultimii 20 de ani, în ultimii 4 ani am fost consultat înainte de luarea UNORA dintre deciziile luate de către proprietarii clubului. Părerea mea nu a fost întotdeauna decisivă și este bine așa, eu necunoscând toate elementele fiecărei situații în parte.

4. Sunt probabil unul dintre puținii oameni care au sprijinit fenomenul fotbalistic românesc neîntrerupt, pe parcursul ultimilor 20 de ani. Acești 20 de ani alături de clubul nostru m-au apropiat emoțional de club. Pe parcursul acestor două decade am ADUS și NU AM LUAT resurse în/din club.

5. Am fost surprins să aflu că aș fi fost deranjat de venirea unui sponsor principal nou la clubul nostru. Personal m-am străduit să aduc sponsori la clubul nostru, spunând tot timpul că mă voi bucura de fiecare dată când vom reuși să atragem sponsori noi, care sunt dispuși să investească sume mai mari decât acelea pe care am reușit eu să le atrag. Probabil că acest lucru nu poate fi înțeles de către cei care au perceput clubul drept o sursă de venituri și nu neapărat una de trăiri și satisfacții emoționale.

6. Întotdeauna am respectat și sprijinit, cum am putut eu, oamenii care au purtat tricoul echipei noastre, pe teren sau în afara acestuia. De același respect nemărginit s-au bucurat atât foștii membri ai conducerii clubului, cât și antrenorul Marius Șumudică, pe care l-am simpatizat. La fel cum i-am respectat și simpatizat pe domnii Ciorceri, Șunda, Andone, Munteanu, Bergodi, Iordănescu și toți ceilalți care au antrenat echipa noastră (îmi cer scuze celor pe care nu i-am menționat).

7. Referitor la domnul Șumudică pot să vă spun că nu am participat la discuțiile purtate cu dânsul la venire sau la plecare. M-am bucurat atunci când a venit. Am fost supărat oarecum de felul în care a plecat.

8. Nu am absolut nimic de-a face cu plecarea domnului Șumudică. Cu câteva săptămâni înainte, în mai multe discuții avute cu proprietarul principal al clubului, am constatat apariția unui sentiment de neîncredere vis a vis de domnul Șumudică. I-am recomandat proprietarului majoritar al clubului să nu se ia o decizie emoțională. Am considerat că cel mai bine ar fi să se aștepte până la încheierea turului, în iarnă. Atunci să se analizeze situatia în baza rezultatelor obținute atât în campionat, cât și în competițiile europene. În baza analizei urmând a se lua o decizie.

9. Plecarea intempestivă a domnului Șumudică m-a surprins. Nu am fost prezent atunci când s-a luat această decizie.

10. Consider că domnul Șumudică este o victimă colaterală și nefericită a conflictului care a avut loc între proprietarul principal al clubului și fosta conducere. Acolo trebuie să caute domnul Șumudică, pe care îl respect pentru rezultatele lui deosebite și pentru entuziasmul lui, sursa plecării de la clubul nostru. Eu sunt ținta falsă.

11. Am o relație de amiciție cu domnul Dan Petrescu, bazată pe respectul pentru performanțele lui atât ca jucator (ce jucător român a mai jucat ani de zile titular într-o formație din prima ligă engleză?), cât și ca antrenor. Dacă era să fie cum se afirmă, nu s-ar mai fi purtat discuții cu mai mulți antrenori după plecarea domnului Șumudică, ci s-ar fi semnat imediat cu Dan Petrescu.

12. Domnul Varga nu trebuie subestimat în sensul în care el ar lua astfel de decizii importante dupa ce îi povestește unul sau altul. Îl cunosc de patru ani și am văzut că dânsul ia deciziile cruciale bazându-se pe propriile raționamente și analize de risc. Și este foarte bine așa. Este vorba totuși de banii lui și ai familiei dânsului.

Sper ca aceste clarificări să fie interpretate așa cum le-am transmis eu, ele corespunzând realității.

Generarea unor tensiuni, în mod regulat, în jurul clubului nostru este o modă păguboasă pentru întreg fotbalul românesc, ele putând să îndepărteze atât oamenii care se dedică în mod cinstit și onest acestui fenomen cât și spectatorii din stadioane.

Hai CFR!!!”, a transmis Daniel Metz.

Comenteaza