Daniel Stanciu, ambiții mari la "U" Cluj: “Văd acest club în Liga 1, în bătălia pentru cupele europene”

Daniel Stanciu, ambiții mari la "U" Cluj: “Văd acest club în Liga 1, în bătălia pentru cupele europene”

Noul director general al "studenților" a anunțat că în acest sezon vor fi puse bazele echipei care, în 2020, va ataca promovarea în Liga 1. Pe termen mediu, Stanciu vede Universitatea angrenată în lupta pentru Europa.

După o perioadă lungă de negocieri, Daniel Stanciu a devenit oficial noul director general al FC Universitatea Cluj. Stanciu se va ocupa de partea administrativă în organigrama clubului clujean, în timp ce resonsabilitățile sportive îi revin în continuare lui Adrian Falub.

La prezentarea oficială, la care a fost însoțit de Adrian Falub, Daniel Stanciu a vorbit despre obiectivele imediate ale echipei, despre viziunea sa în legătură cu viitorul Universității Cluj, dar și despre colaborarea din trecut cu marea rivală CFR.

“Am ales Universitatea Cluj, deși negoceirile nu au fost ușoare, durează de ceva timp. Sunt ceva probleme cu echipa și cred că a fost o cădere importantă pentru club în momentul când s-a ratat promovarea. Am fost prezent la jocul de la Târgu Jiu și azi am început munca la club. Am avut o discuție cu Adi Falub și am stabilit că în acest sezon obiectivul este salvarea de la retrogradare. În plus, începând din iarnă vrem să contruim o echipă cu care să atacăm promovarea în viitorul sezon.

Am mai lucrat la cluburi importante, de tradiție, cluburi la care contează foarte mult suporterii. Universitatea Cluj are un specific aparte, e clar că este echipa fanion a acestui oraș și trebuie să țină cont întotdeauna de ceea ce își doresc suporterii. Doar împreună putem scoate echipa din situația în care se află.

Mi-aș dori și ca cei care au jucat aici să vină alături de noi pentru că situația nu este foarte bună și avem nevoie ca toți să ne fie alături. Cei care sunt aici trebuie să îți asume ceea ce fac. Sunt dispus să discut cu suporterii, mă interesează părerea lor. Noi aici avem un produs, care e adresat lor. Unviersitatea Cluj aparține clujenilor și face parte din viața de zi cu zi a orașului.

Ca și organizare, clubul este pe un sistem german. Nu am întâlnit la alt club din România o astfel de organizare. Faptul că președintele numește oameni cu răspundere contează foarte mult. La fel ca și când am preluat ASA Târgu Mureș, am libertate și pot să pun în practică ideile pe care le am. Eu și Adi am mai lucrat, avem aceeași gândire. Am și eu posibilitatea să propun jucători, îmi place să lucrăm în echipă”, a declarat Stanciu.

Noul director al clubului clujean a dezvăluit și viziunea sa despre trecutul, prezentul și viitorul echipei. “Văd acest club în Liga 1, în bătălia pentru cupele europene. Condițiile sunt foarte bune, cunosc bine realitatea din Liga a 2-a, iar Universitatea Cluj e din punct de vedere financiar între primele echipe. Mare parte din buget este atras din partea sponsorilor. O echipă care poate atrage atâția bani reprezintă ceva pentru oraș.

Istoria clubului parcă așa a fost să fie. Să nu aibă foarte multe performanțe, însă să fie o echipă iubită. E o echipă care s-a adresat sufletului. În istoria unui club, un capitol aparte îl reprezintă palmaresul. Deși Universitatea Cluj are o istorie importantă, în palmares există doar o Cupă a României. Mi-aș dori să fac performanță și alături de colegi să fim contemporani cu principalele perfomanțe ale clubului”, a spus Daniel Stanciu.

Oficialul Universității Cluj a vorbit și despre perioada petrecută la marea rivală, CFR Cluj. “Eu nu am activat doar la Universitatea Cluj și la CFR. Eu am fost și la Steaua și la Dinamo. Pe mine mă interesează să fac performanță. CFR e un capitol închis pentru mine, am plecat de acolo din motive personale, pe care le-am explicat la acel moment. Un posibil duel cu CFR a contat în alegerea mea, recunosc că m-a ambiționat”, a precizat directorul “studenților”.

Comenteaza