Daniel Stanciu, mulțumit cu decizia de înghețare a sezonului din Liga a 2-a: “Cred că e cea mai bună decizie, scenariul cel mai aproape de realitate”

Daniel Stanciu, mulțumit cu decizia de înghețare a sezonului din Liga a 2-a: “Cred că e cea mai bună decizie, scenariul cel mai aproape de realitate”
| Foto: facebook.com/FCUCluj

Oficialul Universității Cluj și-a exprimat acordul în legătură cu decizia FRF de a îngheța campionatul ligii secunde pentru formațiile clasate sub locul al șaselea.

Deși sezonul de primăvară se anunța o adevărată luptă de salvare de la retrogradare pentru “Șepcile roșii”, echipa clujeană va evolua și în sezonul viitor în eșalonul secund. FRF a decis să înghețe campionatul pentru echipele clasate sub locul al șaselea, iar celelalte vor disputa un play-off pentru promovare. Oficialul Universității Cluj, Daniel Stanciu, s-a declarat mulțumit cu decizia luată de Federație și pregătește deja strategia pentru stagiunea viitoare.

“Cred că e cea mai bună decizie, scenariul cel mai aproape de realitate. Implementarea acelui ordin (n.r. – protocol recomandat de autorități) era foarte dificil de făcut pentru Liga 2. Este dificil chiar și pentru parte din echipele de Liga 1, dar acolo există miza banilor din drepturi tv. Un cantonament implica costuri care nu erau bugetate și s-ar fi periclitat din punct de vedere financiar și sezonul viitor. Puteai să sari peste cantonament, dar nu puteai să-ți reiei activitatea.

Noi am dorit să ne reluăm activitatea, dar nu în acele condiții. Cea mai importantă era promovarea și era normal ca cele șase să aibă șanse să lupte la promovare. Și ele fac un efort uriaș, dar ai o miză foarte importantă, peste 1,2 milioane de euro din drepturi tv. UTA, care este de departe cea mai bună, este nedreptățită, dar în orice scenariu ar fi existat echipe nedreptățite. Totuși, UTA este avantajată că nu s-a anulat sezonul și că poate promova”, a spus Stanciu pentru liga2.ro.

Directorul executiv al echipei clujene a vorbit și despre planurile de viitor ale clubului. “O să avem o ședință vineri cu stafful tehnic și conducerea executivă și vom decide ce vom face. ”U” Cluj a fost unul dintre cele mai lovite cluburi în această perioadă, așa că încercăm să creionăm un buget și o strategie pentru sezonul viitor. Pentru ”U” Cluj era foarte important să ne reluăm activitatea, pentru că o parte din buget depinde de colaborarea cu partenerii comerciali. În același timp, așteptăm să se deblocheze banii de la Consiliul Local. Probabil la sfârșit de iunie, început de iulie ar urma să începem pregătirile”, a declarat oficialul “studenților”.

Stanciu a dezvăluit și detalii despre negocierile cu sponsorii echipei. “Ne-au mai ajutat sponsorii, dar foarte puțin. Sper să redeschidem căile de comunicare cu partenerii comerciali. Cu siguranță mulți vor rămâne alături de noi. Am avut un parteneriat corect și avem nevoie unii de alții. Sper să învățăm din greșeli și să facem o treabă mult mai bună. Eu cred că ”U” Cluj merită să fie un club foarte bine stabilizat, cu fundament. Dacă ai un club puternic, vei avea și o echipă cu performanțele pe care le dorești.

Aici mă refer la promovare, Liga 1, cupele europene și așa mai departe. Există condiții și dacă toți cei care gravitează în jurul echipei își dau mâna se poate crea un club puternic. Suporteri, orașul, stadionul merită să aibă o echipă foarte importantă în fotbalul românesc. E important să construiești un club. Mai ales acum, după ce s-a întâmplat acum. Trebuie să ai o fundație solidă.

Promovarea este visul fanilor, dar nu putem neglija academia. Militez pentru o dezvoltare foarte solidă a clubului și, în paralel, o echipă de promovare în cel mai scurt timp. Trebuie găsite cele mai bune soluții”, a explicat directorul executiv al Universității Cluj.

Comenteaza