Video Darko Planinic, pivotul de Euroligă de la U-BT Cluj: “Avem cea mai bună echipă și asta contează cel mai mult”

Darko Planinic, pivotul de Euroligă de la U-BT Cluj: “Avem cea mai bună echipă și asta contează cel mai mult”
| Foto: facebook.com/UBTCluj

Baschetbalistul sosit în această vară la Cluj e convins că formația sa e cea mai puternică din Liga Națională, dar și că prezența fanilor la sală va fi decisivă în noul sezon.

După două stagiuni în care echipa a cucerit doar medaliile de bronz, U-BT a adoptat o nouă strategie. Clujenii l-au numit antrenor pe Dusko Vujosevic, unul dintre cei mai importanți tehnicieni de pe continent. Alături de antrenorul sârb, la echipă au sosit și baschetbaliști obișnuiți să evolueze la cel mai înalt nivel. Printre ei se numără croatul Darko Planinic, care a jucat în Euroligă alături de Maccabi Tel Aviv și Laboral Kutxa.

Pivotul a vorbit pentru prima dată de la sosirea la Cluj-Napoca. “Totul este în regulă, ne antrenăm bine, băieții muncesc din greu. Suntem pe drumul potrivit. Am vorbit de câteva ori cu Zeljko Sakic (fost la U-BT, în sezonul 2017-2018, n. red.), deoarece și el a jucat anul trecut în Polonia. Mi-a spus numai lucruri bune despre Cluj-Napoca și despre club. Este foarte greu acum să vorbim despre formații adverse.

Toată lumea se află la începutul sezonului și noi trebuie să ne gândim doar la propria echipă. Avem timp să ne gândim și la ceilalți oponenți. Noi avem cea mai bună echipă și asta contează cel mai mult. Fanii noștri sunt foarte buni, ne susțin la toate meciurile și mă bucură acest lucru. Sper să vină să ne vadă la primul meci amical de acasă, cu Fenerbahce”, a declarat Darko Planinic.

În vârstă de 28 de ani, Planinic a evoluat de-a lungul carierei la Siroki (Bosnia Herzegovina), Maccabi Tel Aviv (Israel), Cibona (Croația), Buducnost (Muntenegru), Laboral Kutxa, Gran Canaria (ambele Spania), Dinamo Sassari (Italia) și Stelmet Zielna Gora (Polonia). Pivotul este component al naționalei Croației, alături de care a evoluat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016 și la EuroBasket 2017.

Comenteaza