Daum vrea 6 puncte cu Armenia şi Kazahstan. "Vom da totul pentru a le obţine"

Daum vrea 6 puncte cu Armenia şi Kazahstan.
România ocupă locul 5 din grupa E, cu un singur punct. În startul campaniei pentru Mondiale, "tricolorii" au obţinut o remiză, 1-1 cu Muntenegru, la Cluj.

Naţionala României va evolua sâmbătă, 8 octombrie 2016, pe terenul Armeniei, în cea de-a doua etapă a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2018.

La doar trei zile distanţă, selecţionata lui Christoph Daum va întâlni, tot în deplasare, reprezentativa din Kazahstan.

În startul campaniei de calificare, "tricolorii" au obţinut o remiză, 1-1 cu Muntenegru, la Cluj.

Cu un singur punct înainte de cele două partide, România ocupă locul 5 din Grupa E. Echipa lui Daum este la egalitate de puncte cu Polonia, Kazahstan şi Muntenegru. Locul 1 este ocupat de Danemarca, iar pe ultimul loc se află Armenia.

În cadrul unei conferinţe de presă, selecţionerul Naţionalei a declarat că îşi doreşte şase puncte din dubla cu Armenia şi Kazahstan.

"Nu pot garanta succesul, dar vă promit că vom face totul pentru a-l obţine. Aţi observat şi la Euro 2016 că reprezentativele care în trecut erau mai slab cotate, au devenit foarte disciplinate din punct de vedere tactic. În meciul cu Muntenegru s-a dovedit că pentru a învinge ai nevoie şi de puţin noroc", a spus tehnicianul german pe FRF.ro.

Antrenorul de 62 ani şi-a exprimat îngrijorarea în privinţa calităţii gazonului de la Astana, unde "tricolorii" vor juca cu reprezentativa din Kazahstan.

"Am vorbit cu selecţionerul Poloniei, Adam Nawalka, iar el mi-a spus că jucătorii săi se pot considera norocoşi că au scăpat neaccidentaţi de pe acel teren. A fost încântat şi de faptul că a reuşit să obţină un punct de acolo. Noi vrem, însă, toate cele şase puncte puse în joc", a mai spus Daum.

Lotul convocat de Christoph Daum (62 ani):

Portari: Ciprian Tătărușanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Watford), Silviu Lung (Astra);

Fundași: Cristian Săpunaru (Astra), Romario Benzar (FC Viitorul), Valerică Găman (Karabükspor), Cosmin Moți (Ludogorets), Dragoș Grigore (Al Sailiya), Alin Toșca (FC Steaua București), Steliano Filip (Dinamo), Gabriel Enache (FC Steaua București), Iasmin Latovlevici (Karabükspor);

Mijlocași: Eric Bicfalvi (Tom Tomsk), Ovidiu Hoban (Hapoel Be'er Sheva), Răzvan Marin (FC Viitorul), Nicolae Stanciu (Anderlecht), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Alexandru Chipciu (Anderlecht), Adrian Popa (FC Steaua București), Andrei Prepeliță (FC Rostov), Dorin Rotariu (Dinamo);

Atacanți: Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Florin Andone (Deportivo La Coruña), Claudiu Keșeru (Ludogorets), Denis Alibec (Astra)

Programul meciurilor cu Armenia şi Kazahstan:

Armenia - România (sâmbătă, 8 octombrie 2016, ora 19:00, TVR)

Kazahstan - România (marţi, 11 octombrie 2016, ora 19:00, TVR)

Comenteaza