De neoprit acasă. U-BT Cluj-Napoca a egalat situația la general în finala Ligii Naționale

De neoprit acasă. U-BT Cluj-Napoca a egalat situația la general în finala Ligii Naționale
| Foto: facebook.com/ubtcluj

Formația antrenată de Mihai Silvășan a învins din nou CSM Oradea, scor 86-80, iar seria este la egalitate, 2-2.

Ghiță Mureșan a fost cel care a dat startul partidei din BT Arena, iar începutul de meci a fost unul echilibrat. Cele două formații au mers cap la cap o bună perioadă de timp, avantajul gazdelor după primele 10 minute fiind de un singur punct, 22-21.

Jocul s-a desfășurat după același scenariu și în startul sfertului secund. Chiar dacă orădenii au fost preciși la aruncările de la mare distanță, U-BT a menținut ritmul bun și a ținut aproape de oaspeți. Mai mult, "studenții" au reușit să mărească diferența, iar la pauză conduceau cu 48-38.

Avantajul format din două cifre al elevilor lui Mihai Silvășan s-a evaporat rapid imediat după pauză, iar la jumătatea sferturului CSM Oradea a egalat la 53. Clujenii au reușit să oprească iureșul oaspeților și echilibrul s-a reinstalat în joc. Finalul de sfert i-a aparținut lui Gordic și cu 10 minute înainte de final, tabela indica 65-62 în favoarea "studenților".

Suporterii din BT Arena au fost din nou la înălțime și au oferit un plus de motivație echipei clujene, care a început cel de-al patrulea sfert cu un parțial de 6-2. Finalul de meci s-a trăit din nou în picioare și cu sufletul la gură, iar diferența mică de pe tabelă a dus emoțiile la cote maxime. În cele din urmă, victoria cu 86-80 a "studenților" a adus liniștea, iar U-BT egalează situația la general în finala Ligii Naționale.

Cel mai bun marcator al echipei clujene a fost Leo Meindl (18 puncte, 5 pase decisive), urmat de Patrick Richard (15 puncte) și Emi Cățe (14 puncte, 9 recuperări).

Comenteaza