Deac, între “prima iubire” şi tentaţia Europa League

Deac, între “prima iubire” şi tentaţia Europa League
Mijlocaşul şi-ar dori să revină la echipa de la care a plecat în fotbalul mare, dar are şi varianta unei participări în Europa League cu Rapid.

După o experienţă dezastruoasă în Germania, unde nu a reuşit să se impună în echipa celor de la Schalke 04, Ciprian Deac se întoarce în România. Mijlocaşul are şanse mari să îmbrace din nou tricoul fostei sale echipe, CFR Cluj, dar a primit o ofertă şi din partea Rapidului.

Vara trecută, cel considerat de patronul Arpad Paszkany "revelaţia sezonului 2009-2010" pleca la vicecampioana Germaniei, Schalke 04, pentru trei milioane de euro. Ciprian Deac a avut mari probleme de adaptare şi nu a reuşit să-i convingă pe niciunul dintre cei doi antrenori cu care a lucrat că merită un loc în echipă. A bifat doar cinci meciuri în sezonul recent încheiat, astfel că a fost "uitat" şi de selecţionerul Răzvan Lucescu atunci când acesta a făcut lista cu jucătorii convocaţi pentru meciul cu Bosnia.

Mijlocaşul a urmărit din tribune meciul pe care CFR Cluj l-a pierdut sâmbătă în faţa Stelei, 1-3, în ultima etapă a Ligii I. Deşi Schalke juca a doua zi finala Cupei Germaniei cu MSV Duisburg, partidă pe care avea să o şi câştige, Deac a preferat să vină în România, în tentativa de a-şi găsi o echipă la care să joace în sezonul viitor. Nemţii s-au declarat de acord să îl împrumute în România, astfel că prima formaţie care a intrat pe fir a fost tocmai fosta sa echipă, CFR Cluj. "Am vorbit cu Deac, s-ar putea să revină la noi", spunea preşedintele Iuliu Mureşan, la prezentarea oficială a noului antrenor, Jorge Costa.

Cu toate acestea, patronul Arpad Paszkany nu este un adept al "repatrierilor". Singura excepţie pe care a făcut-o a fost în cazul lui Eugen Trică, pe care l-a readus după o jumătate de an de la Anorthosis Famagusta. Reîntoarcerea sa a fost un fiasco, pentru că nu a intrat în vederile antrenorului de atunci şi a mai jucat doar un meci, după care a plecat la Universitatea Craiova. "Pentru Deac este mai bine să rămână acolo, iar dacă nu se poate, să fie împrumutat tot la o echipă din Germania. O întoarcere în România nu ar fi bună pentru el din punct de vedere moral", era poziţia lui Paszkany acum câteva zile.

În cursa pentru achiziţionarea lui Deac a intrat şi Rapidul. Ieri, preşedintele giuleştenilor, Dinu Gheorghe, a admis în presa centrală că este interesat de aducerea jucătorului în Giuleşti. "Vamă" a precizat că i-a făcut o ofertă şi că aşteaptă ca mijlocaşul să ia o hotărâre. Interesul giuleştenilor pentru Deac este unul neaşteptat, dar justificat în cazul în care Răzvan Lucescu va reveni pe banca echipei. Mijlocaşul este unul dintre favoriţii antrenorului, care l-a chemat constant la prima reprezentativă în mandatul său.

 

 

Comenteaza