Debut cu dreptul în 2019. Universitatea Cluj învinge Energeticianul și ține aproape de primele locuri

Debut cu dreptul în 2019. Universitatea Cluj învinge Energeticianul și ține aproape de primele locuri
| Foto: foto Cristian Cosma/fcuniversitateacluj.ro

Echipa pregătită de Bogdan Lobonț s-a impus la Petroșani, scor 2-0 și rămâne la două puncte în spatele liderului din Liga a 2-a.

Gazdele au avut inițiativa în primele minute ale jocului de pe Stadionul “Jiul”, iar Dur-Bozoancă i-a salvat pe clujeni în minutul cinci. În ciuda dominației Energeticianului, “studenții” au deschis scorul, după aproape un sfert de oră, când Florescu a prins un șut superb, de la mare distanță, fără speranțe pentru portarul Axinte. Jocul a fost unul echilibrat, iar clujenii au cedat deliberat inițiativa, sperând să dea lovitura pe contraatac. Singura mare ocazie a primei reprize a venit în minutul 42, când Hațiegan a scăpat singur spre poarta adverse, dar lobul său a trecut peste. Astfel, la pauză, “Șepcile roșii” conduceau cu 1-0.

Actul secund s-a desfășurat după aceleași coordonate ca și prima parte a jocului. Clujenii au așteptat acțiunile adversarilor și au încercat acțiuni în viteză. După mai bine de o oră de joc, Hațiegan a avut o nouă oportunitate, dar goalkeeper-ul advers a respins. Treptat, dominația Energeticianului s-a intensificat, dar gazdele nu au avut ocazii importante la poarta lui Dur-Bozoancă. Universitatea Cluj a gestionat perfect finalul de meci, iar în minutele de prelungire, debutanul Axente a reușit să închidă tabela la 2-0. 

Echipe de start:

Energeticianul: Axinte - Petre, Guiti, Lung, Dragu - Cenaj, Cl. Petruş (Ionică ‘80), Gunie, Maxin - Al. Petruş (Cioiu ‘71), Rusu

Universitatea Cluj: Dur-Bozoancă – Căpușă, Abrudan, I. Ursu – Al. Coman, Florescu, Sepsi, Taub – Hațiegan (Janos ‘70), Gavra (Axente ‘77), Goga

În urma rezultatului de la Petroșani, clujenii au urcat, temporar, pe locul al treilea în clasament, cu 47 de puncte, două mai puțin decât liderul, Sportul Snagov. Pentru “studenți” urmează duelul de pe propriul teren, cu ASU Poli Timișoara. Partida se va disputa sâmbătă, 2 martie, pe Cluj Arena.

Comenteaza