Debut cu stângul în semifinale. CSM Oradea - U-BT Cluj 72-71 GALERIE FOTO

Debut cu stângul în semifinale. CSM Oradea - U-BT Cluj 72-71 GALERIE FOTO
Baschetbaliştii clujeni s-au aflat la doar un coş distanţă de victorie în primul meci din semifinalele campionatului.

U-Banca Transilvania a pierdut prima partidă din semifinalele campionatului naţional de baschet, 71-72 cu CSM CSU Oradea. Meciul s-a desfăşurat în sala Antonio Alexe, în faţa a 1.900 de spectatori. Clujenii s-au aflat la cârma jocului aproape tot meciul, dar nu au reuşit să se desprindă decisiv pe tabelă.

Pe sferturi, scorul a fost 21-23, 15-14, 19-21, respectiv 17-13. Baschetbaliştii orădeni au revenit de fiecare dată când elevii lui Marcel Ţenter păreau să se distanţeze, aşa că finalul a fost unul de infarct. Când tabela arăta că mai sunt 3 secunde de joc, iar scotul era 72-71 pentru CSM, Todic a avut în mână victoria, dar mingea a refuzat să intre în coş.

Antrenorul U-BT, Marcel Ţenter, şi-a felicitat adversarii pentru victorie.

"Nu sunt multe de spus, trebuie să felicit echipa Oradei pentru victorie. Noi trebuie să jucăm mai bine în meciul următor, îmi doresc să câştigăm un meci aici, dar pentru a face acest lucru trebuie să jucăm, detaliile pe care le-am stabilit trebuie să le facem cu mai mare atenţie. Sper ca vineri să reuşim să realizăm toate lucrurile pe care ni le-am propus.

Nu vreau să comentez arbitrajul, am făcut o promisiune după meciul cu Sibiul şi mă voi ţine de ea. Nu contează cât timp am condus, am avut un avantaj bun, dar am avut o perioadă în sfertul al patrulea când nu am reuşit să înscriem nişte coşuri care, până la urmă, au contat în economia jocului.

Se întâmplă la orice echipă să ai probleme cu faulturile, am avut şi noi, a avut şi Oradea problema asta, fiecare echipă trebuie să îşi gestioneze situaţia cât mai bine astfel ca să aibă pe final jucătorii cei mai eficienţi, aceasta nu e o scuză. Sper să câştigăm vineri, cred că va fi tot un meci echilibrat", a declarat Ţenter, pentru site-ul oficial al clubului.

Cei mai buni marcatori ai gazdelor au fost Barnett, cu 18 puncte, Zeno (16) şi Franklin (10), în timp ce din tabăra clujenilor s-a remarat Dykes, care a reuşit 13 puncte, Adamovic (11) şi Todici, respectiv Pasalici, ambii cu câte 9 puncte.

Jocul al doilea este programat tot la Oradea, vineri, de la ora 20:00

Comenteaza