Debut de vis în Champions League pentru CFR: victorie la Braga! VEZI REZUMAT VIDEO

Debut de vis în Champions League pentru CFR: victorie la Braga! VEZI REZUMAT VIDEO
După succesul de la Roma din urmă cu patru ani, echipa clujeană a reuşit o nouă mare surpriză în Liga Campionilor, învingând-o pe Sporting Braga chiar în Portugalia.

Eroul de atunci s-a numit Juan Culio, autor al unei duble senzaţionale, iar după patru ani, CFR-ul a mai inventat un fotbalist: Rafael Bastos. Brazilianul a făcut cel mai bun meci al său de când s-a transferat la formaţia din Gruia şi a contribuit decisiv la un debut perfect în grupa H. Campioana României a predat o lecţie de fotbal pe contraatac la Braga şi a produs una dintre marile surprize ale serii în Liga Campionilor, 2-0 pe terenul fostei finaliste de Europa League.

„Am căzut cu români? Sunt nişte amatori", anunţa cu aroganţă antrenorul Bragăi, Jose Peseiro, care făcuse cunoştinţă cu fotbalul românesc în Giuleşti, pe vremea când antrena Rapidul. „Ceferiştii" i-au demonstrat contrariul şi din primul minut au încercat să arate că ştiu fotbal şi ca nu vor fi doar o prezenţă pasageră în Ligă. Clujenii au încercat să combine, au pasat, dar au rămas precauţi. Andone le-a trasat sarcinile: joc prudent, exact şi şarje pe contraatac, cu Sougou în rol principal. Portughezii au ignorat avertismentele, s-au năpustit în ofensivă şi au pasat, au plimbat mingea ca la handbal, având un cvartet ofensiv exclusiv brazilian, cu Alan, Mossorio, Ruben Michael şi Eder, ultimul vârf împins. Gleznele braziliene s-au încălzit rapid, a ieşit spectacol, dar reprezentanta României a sărbătorit prima. Sougou a scăpat pe contraatac în banda stângă, i-a pasat lui Bastos, mijlocaşul brazilian a rămas singur cu Beto şi l-a învins pe acesta cu un şut plasat, din interiorul careului (18). Impunătoarele tribune ale „Estadio Municipal" au amuţit, dar fotbaliştii lui Peseiro au încercat să revină repede în joc. Eder a încercat o execuţie „a la Madjer", dar mingea trimisă cu câlcâiul a fost prinsă de Felgueiras. Hugo Viana a încercat să tragă de la distanţă în câteva rânduri, dar nu a nimerit ţinta ori s-a opus acelaşi Felgueiras.

„Ceferiştii" au rămaşi calmi, deşi au fost supuşi la o presiune constantă. Minutul 33 a adus un nou contraatac, arma letală utilizată de Andone. Sougou a pasat de la mijlocul terenului, Kapetanos a scăpat singur spre poartă, dar s-a precipitat şi a ratat cea mai mare ocazie a partidei, stârnind deznădejdea băncii tehnice clujene. Nici n-au apucat, însă, să se supere prea mult „feroviarii" pentru că Bastos şi-a croit drum printre trei adversari şi a şutat direct sub transversală pentru un 2-0 aproape incredibil (34).

La reluare, gazdele au continuat în aceeaşi manieră, cu un joc de pase frumos, cu multe „artificii tehnice", însă Felguieras a fost în zi mare, ducându-l până la disperare pe Ruben Micael, cel mai activ om de la Sporting.

Felguerias s-a opus şi la şutul lui Coelho (70), iar Peseiro a făcut ultima schimbare cu 20 de minute înainte de finalul partidei. Finalul l-a găsit înmărmurit pe margine. S-a uitat stupefiat la tabelă, iar „amatorii din România" s-au ales cu punctele.

Trei din trei
De fiecare dată când a evoluat în Liga Campionilor, CFR Cluj a început grupele cu o victorie. S-a întâmplat în 2008 la Roma (2-1), apoi clujenii s-au impus în 2010 în faţa lui FC Basel (2-1), iar aseară au câştigat cu Braga. CFR Cluj a anunţat recent că ia în calcul inclusiv calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor în acest sezon. „Avem şanse cu orice echipă dacă suntem atenţi, dacă prindem o zi bună. Vrem să facem mai multe puncte decât Unirea Urziceni (8 puncte -n.r.)", spunea Ioan Andone.

Iată toate rezultatele înregistrate în această seară:
Grupa E

Chelsea - Juventus 2-2
Şahtior - FC Nordsjaelland 2-0

Grupa F
Bayern Munchen - Valencia 2-1
Lille - BATE 1-3

Grupa G
Barcelona - Spartak Moscova 3-2
Celtic - Benfica 0-0

Grupa H
Sporting Braga - CFR Cluj 0-2
Manchester United - Galatasaray 1-0

Sporting Braga - CFR 0-2 (0-2)
A marcat
: Bastos (18, 34)
Stadion: „Municipal", Spectatori: 8000
Braga: Beto - Salino, Coelho, Vinicius, Ismaily - Custodio, Viana (Ze Luis, 64)- Alan (Helder, 46), Mossorio, Ruben Micael - Eder (Cesar, 70)
Antrenor: Jose Peseiro
CFR: Felgueiras - Ivo Pinto, Cadu, Rada, Sepsi-Sougou (Aguirregaray, 46) , Mureşan, Luis Alberto(Godemeche, 65), Camora- Bastos (Rui Pedro, 78), Kapetanos
Antrenor: Ioan Andone
Cartonaşe galbene: Mario Felgueiras (45), Bastos (59)
Au arbitrat: Peter Rasmussen - Henrik Sønderby, Lars Rix (toţi din Danemarca)


szólj hozzá: B0-2C www.fasthighlights.com

 

Etichete
Comenteaza