Debut excelent pentru U-BT în grupele FIBA Europe Cup. Clujenii au învins Sodertalje Kings

Debut excelent pentru U-BT în grupele FIBA Europe Cup. Clujenii au învins Sodertalje Kings
| Foto: fiba.basketball

Echipa clujeană a reușit o victorie în primul meci al Grupei G, scor 86-80, după un meci pe care l-a controlat de la un capăt la altul.

“Studenții” au început foarte bine duelul din Scandinavia, iar la capătul primelor 10 minute conduceau cu 23-14. Suedezii au dat semne de revenire în cel de-al doilea sfert, pe care l-au și câștigat, însă clujenii au intrat în avantaj la pauză, 41-37. Și la revenirea de la cabine, elevii lui Dusko Vujosevic au controlat jocul și s-au distanțat chiar și la 16 puncte, iar cu 10 minute înainte de final, tabela indica 62-54. Deși gazdele s-au apropiat la doar un singur punct în ultimul sfert, U-BT a rezistat și s-a impus cu 86-80.

Cei mai buni jucători ai echipei clujene au fost Donatas Tarolis (20 de puncta, 9 recuperări), Darko Planinic (17 puncte, 7 recuperări), Artis Ate și Patrick Richard (ambii 15 puncte).

“A fost un meci dificil, așa cum ne-am așteptat. Suedezii au o echipă atletică și foarte puternică din punct de vedere fizic. Am văzut acest lucru la recuperările ofensive, acolo unde au cules 14 mingi de sub propriul panou. Și noi avem o echipă fizică, iar la finalul zilei cel mai mult contează faptul că am câștigat jocul.

Am fost la cârma meciului, am câștigat la șase puncte. Ne-am impus fără doi jucători importanți. Conducătorul nostru de joc a fost eliminat cu trei minute rămase din meci. Am avut obiectivul clar de a câștiga aici, dar trebuie să vedem ce putem să facem mai bine pentru a ne îmbunătăți evoluțiile. Vrem să ne calificăm mai departe și trebuie să dăm tot ce avem mai bun”, a declarat Mihai Silvășan.

Pentru U-BT urmează derby-ul cu CSM Oradea, de pe teren propriu. Partida e progamată sâmbătă, de la ora 18:30.

Comenteaza