Debut greu pentru U-BT în Liga Națională. Kyndall Dykes a făcut show la revenirea în fața fanilor clujeni

Debut greu pentru U-BT în Liga Națională. Kyndall Dykes a făcut show la revenirea în fața fanilor clujeni
| Foto: u-bt.ro

"Studenții" s-au impus,scor 80-76, în fața formației BCMU Argeș Pitești, în prima etapă a campionatului. 

Echipa lui Mihai Silvășan a început mai bine partida din Sala Polivalentă și a luat repede un avantaj considerabil. Kyndall Dykes a fost motorul echipei și a marcat la fiecare acțiune. Jocul eficient din atac a fost combinat cu o defensivă agresivă, iar după 10 minute scorul era 24-13.

Oaspeții au avut un start mai bun în sfertul secund, dar elanul le-a fost tăiat de reintrarea în teren a lui Dykes. Totuși, introducerea în teren a lui Tudor Gheroghe și lipsa soluțiilor de pe banca clujeană i-a ajutat pe piteșteni să restabilească egalitatea. “Studenții” au pierdut multe mingi în ofensivă și au intrat la cabine cu un avantaj minim, 40-37.

Formația pregătită de Florin Nini a revenit mai puternică de la cabine și a început cel de-al treilea sfert cu un partial de 13-4. Baschetbaliștii clujeni au revenit treptat în meci, dar nu au putut ține pasul cu ofensiva argeșeană. Cu 10 minute înainte de final, oaspeții conduceau cu 62-59.

Jocul din ultimul sfert a fost unul echilibrat, cu ambele echipe încercând să își apropie victoria. Cele două formații au practicat un joc defensiv agresiv, cu multe fragmentări și aruncări libere. În cele din urmă experiența elevilor lui Silvășan s-a făcut simțită, iar "studenții" s-au impus cu 80-76. 

Cel mai bun marcator al “studenților” a fost Kyndall Dykes, cu 30 de puncte și cinci pase decisive. De la oaspeți, Jeremic s-a remarcat cu 18 puncte și 4 recuperări. 

Pentru clujeni urmează returul cu Ironi Ness Ziona, din preliminariile FIBA Europe Cup. Partida va avea loc miercuri, 10 octombrie, de la ora 19.

Comenteaza