Debut nefericit pentru "tricolore" la Europeanul din Suedia

Debut nefericit pentru
Selecționata antrenată de Martin Ambros a pierdut cu 21-23 (11-13) în fața campioanei mondiale și europene, Norvegia, luni seara, în primul meci din cadrul Campionatului European de Handbal din Suedia.

Golgheterul Mondialului din 2015, Cristina Neagu, a înscris cele mai multe goluri pentru România în duelul cu scandinavele (6), urmată de Laura Chiper (5), Eliza Buceschi (4), Cristina Zamfir (2) și Melinda Geiger (2). Pentru Norvegia au marcat Nora Mork (7), Veronica Kristiansen (5), Camilla Herrem (5), Marit Malm Frajford (1), Amanda Kurtovic (1) și Marta Tomac (1).

În partida cu deținătoarea titlului continental și mondial s-au regăsit și două dintre cele trei jucătoare ale Universității Cluj, convocate la turneul găzduit de Suedia. E vorba de Cristina Laslo și Florina Chintoan. Ultima dintre ele a fost prezentă și la Jocurile Olimpice de la Rio.

"Micile detalii au făcut diferenţa între cele două echipe. Trebuie să jucăm mai mult timp împreună pentru a avea rezultatele dorite, dar azi am văzut un viitor frumos pentru echipa noastră. Este abia începutul", a spus tehnicianul de pe banca Naționalei, în ProSport.

În celălalt meci al grupei D, Rusia, campioana olimpică, a învins cu 32-26 (16-13) naționala Croației. Miercuri, 7 decembrie, de la ora 19:30, România își va disputa al doilea joc din cadrul Europeanului de Handbal 2016, în compania Rusiei. Partida va putea fi urmărită la televizor pe TVR 2. Primele trei clasate se vor califica în faza a doua a grupelor competiției.

Clasament Grupa D, etapa 1, Euro 2016

1. Rusia 2 puncte
2. Norvegia 2 puncte
3. România 0 puncte
4. Croația 0 puncte

Comenteaza