Video Decizie istorică a Ministerului Sportului: "40% dintre sportivii prezenţi pe teren trebuie să fie români"

Decizie istorică a Ministerului Sportului: "40% dintre sportivii prezenţi pe teren trebuie să fie români"
| Foto: facebook.com/EduardCarolNovak

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a anunțat o decizie care va intra în vigoare începând cu sezonul 2022-2023 și care speră să influențeze pozitiv performanțele selecționatelor naționale.

"După ce m-am sfătuit cu toate federaţiile sportive, am emis un ordin de ministru privind ponderea de participare a sportivilor de performanţă români la nivel de seniori şi juniori la toate competiţiile sportive naţionale oficiale.

Astfel, începând cu sezonul competiţional 2022-2023 această pondere nu poate fi mai mică de 40% din totalul sportivilor participanţi care pot evolua în teren pe parcursul unui meci pentru fiecare echipă. Deci minimum 40% dintre sportivii prezenţi pe teren în timpul meciurilor oficiale trebuie să fie români.

Iar federaţiile sportive naţionale au obligaţia să respecte prevederile acestui ordin de ministru. Este o decizie care va ajuta cu siguranţă echipele naţionale ale României la sporturile de echipă. Mulţumesc tuturor federaţiilor pentru susţinerea acestei decizii şi succes în implementarea ei", a spus Ministrul Sportului.

Comenteaza