Derby ca odinioară. “U” Cluj o întâlnește pe FC Argeș, în “Trivale”

Derby ca odinioară. “U” Cluj o întâlnește pe FC Argeș, în “Trivale”
| Foto: foto Cristian Cosma/fcuniversitateacluj.ro

Cele două formații au renăscut și se îndreapta spre elita fotbalului românesc.

Deși a avut mici probleme în startul sezonului, Universitatea a ajuns la patru victorii consecutive, atât în campionat, cât și în Cupa României. Acum, elevii lui Adrian Falub se pregătesc de un derby cu o istorie extrem de bogată. Clujenii se vor deplasa pe terenul lui FC Argeș, formație neînvinsă în acest sezon de Liga a 2-a.

În toamna acestui an se vor împlini 57 de ani de dueluri între cele două echipe, primul fiind câștigat de “studenți”, scor 2-1. În 58 de partide pe prima scenă a fotbalului românesc, “Șepcile roșii” au reușit 22 de victorii, 10 remize, în timp ce piteștenii s-au impus de 26 de ori.

Din echipa condusă de Emil Săndoi fac parte fotbaliști cu experiență în prima ligă, precum Costinel Gugu sau Vasile Buhăescu, dar și un fost “student”, Alin Buleică. De partea cealaltă, principalul pericol din tabăra Universității este Cristian Gavra, atacant care a înscris de cinci ori în acest sezon, în eșalonul secund.

Antrenorul Adrian Falub a prefațat partida cu piteștenii. “Nu mi-e frică de meciurile următoare, cu FC Argeş şi Petrolul Ploieşti, chiar dacă sunt echipe de tradiţie, cu suporteri în spate, la fel ca noi. Cunosc loturile ambelor formaţii, au antrenori şi jucători buni. Dar partida care urmează e, întotdeauna, cea mai importantă. Trebuie să tratăm fiecare joc cu mai multă responsabilitate şi să legăm cât mai multe victorii pentru a ne îndeplini obiectivul”, a declarat tehnicianul.

Meciul dintre “U” Cluj și FC Argeș se va disputa luni, de la ora 18:00, și va fi transmis de Digisport, Telekom Sport și Look TV.

Comenteaza