DERBY DE CLUJ: Ciocnirea 67. CFR e în lupta pentru titlu, "U" are de luat o revanşă în faţa fanilor

DERBY DE CLUJ: Ciocnirea 67. CFR e în lupta pentru titlu,
Derby-ul Clujului găseşte cele două echipe în forme sportive total diferite. CFR stă mult mai bine în clasament şi la moral.

Feroviarii sunt pe val şi, după cinci victorii consecutive în campionat, se situează pe locul al doilea în clasament, cu 19 puncte, la doar două în urma liderului Steaua. De partea cealaltă, “studenţii” nu au mai câştigat în Liga I de la venirea noului antrenor, George Ogăraru: 1 la 2 în deplasarea de la Rapid şi 0-2, acasă, cu CSU Craiova. "Şepcile roşii" se află pe locul 11, cu doar 8 puncte. 

Până acum între cele două echipe s-au jucat 67 de meciuri. În total au fost marcate 164 de goluri. Bilanţul este următorul: 27 de victorii pentru Universitatea, 21, pentru CFR, iar 19 partide s-au încheiat la egalitate. Ultima partidă s-a jucat în martie în Gruia şi a fost câştigată de "U", 2-1. A fost prima victorie pentru studenţi după 42 de ani, dar această statistică se referă numai la partidele disputate în primul eşalon.

Cea mai clară victorie în favoarea CFR-ului a fost 8-0 şi s-a înregistrat în anul 1920, iar cea mai categorică victorie a Universităţii a fost 6-0, în anul 1958.

Antrenorul cu cele mai multe derby-uri la activ este doctorul Constantin Rădulescu, cu 16 meciuri pe banca CFR-ului şi două pe banca Universităţii. 

Actualul antrenor al CFR-ului, Vasile Miriuţă, e sigur de victoria echipei sale, în ciuda faptului că la conferinţa de presă dinaintea partidei a spus că fiecare echipă are 50% şanse.

"Nu m-am gândit că vom fi acolo după aceste opt etape, dar echipa a demonstrat că are valoare. Se datorează muncii băieţilor că suntem acolo sus. Sunt sigur că vom câștiga. E treaba lor cum vor veni, mă interesează mai puţin acest lucru, mă interesează ca echipa mea să fie în formă maximă luni seara, de la ora 21. N-avem nicio revanșă de luat, jucăm fiecare meci la victorie. Ce a fost nu mă mai interesează, în schimb prezentul şi viitorul mă interesează. Atunci te simți fotbalist când joci cu câteva mii de oameni în tribune. Mă bucură acest lucru. Sunt sigur că va fi o atmosferă bună. Important e ca fotbalul să se joace pe teren și nu în tribune. Actorii principali să fie jucătorii şi nu suporterii. Pentru mine nu e un derby, e un meci ca oricare altul. Pregătesc meciul ca și cum aş juca cu Botoșaniul sau cu Iaşiul", a declarat Miriuţă.

Feroviarii nu vor putea conta pe Negruţ şi Deac, care sunt accidentaţi, iar Chanturia nu va intra în calcule pentru acest meci.

De cealaltă parte, antrenorul Universităţii, George Ogăraru, are nevoie de un rezultat pozitiv în Gruia pentru a mai strânge câteva puncte în clasament şi totodată pentru a se reabilita în faţa suporterilor.

„Meciul cu CFR, binenţeles, e un derby. De când am venit la Cluj se vorbeşte doar despre acest meci şi toată lumea pare a fi concentrată doar pe acest meci. Toată lumea este concentrată şi pregătită. Aş fi vrut să fim pregătiţi şi mai bine fizic, pentru că la Oradea a trebuit să jucăm mai multe minute decât ne-am propus şi încercăm să ne recuperăm jucătorii. Fotbaliştii îşi doresc foarte mult să joace şi să câştige acest derby şi, odată întâmplat acest lucru, şi relaţia cu suporterii o să se îmbunătăţească. Pentru mine personal e o mare bucurie ca să pot juca cu stadionul plin şi cred că şi pentru suporteri de asemenea. Eu cred că într-un derby forţele cumva se egalează. Şi sper să obţinem o victorie”, a spus antrenorul.

Ogăraru se confruntă cu probleme de lot: în apărare, Neag e suspendat din cauza cartonaşelor galbene, iar în atac Vlad Morar şi Lemnaru sunt accidentaţi, iar Gravenberch s-a antrenat separat şi este incert.

Echipe probabile:
CFR Cluj: Felgueiras - Susic, Larie, Rada, Camora - Muniru, Monroy - Jakolis, Guima, Ivanovski – Tade.
“U” Cluj:  Veselovski - Ciupe, Skvorc, Ninu, Muşat - Bucşa, R. Costin - Boutadjine, Stojanovic, Viveiros - Mengolo.

Preţul biletelor

Tribuna I - sector 21 (singurul în care se vând bilete) - 60 de lei

Tribuna a II-a - 60 de lei

Peluza 2 (sectoarele destinate galeriei CFR Cluj) - 10 lei

Peluza 1 (sector destinat galeriei "U" Cluj) - 10 lei

Tichetele se mai pot achiziţiona luni, între orele 10:00 - 18:00

 

"Şepcile roşii", în negru

Suporterii Universităţii se mobilizează să meargă îmbrăcaţi în negru la derby. Întâlnirea este programată, ca de obicei, pe Bulevardul Eroilor. De acolo, fanii vor mărşălui spre stadionul din Gruia. Susţinătorii lui "U" nu vor să stea în "ţarcul" special rezervat galeriilor adverse, aşa încât toţi şi-au cumpărat bilete la tribuna a doua.

Etichete
Comenteaza