Derby dezamăgitor pe Arena Națională. Remiză albă între campioni și vicecampioni

Derby dezamăgitor pe Arena Națională. Remiză albă între campioni și vicecampioni
| Foto: facebook.com/cfr1907

Primele două clasate din sezonul trecut al Ligii 1 au oferit o demonstrație de pragmatism în cel mai așteptat meci al rundei cu numărul 10. 

Deși diferența din clasament dintre cele două formații este una însemnată, primele minute de joc s-au desfășurat sub semnul echilibrului. Fazele de poartă au fost puține, cele două oponente fiind mai preocupate să preia controlul asupra centrului terenului. După jumătatea reprizei, gazdele și-au impus jocul, în timp ce clujenii au preferat să se folosească de arma contraatactului.

Omrani a tras slab pe lângă poartă după o jumătate de oră de joc, însă cele mai mari ocazii au venit în ultimele secvențe de joc ale primului act. Mai întâi, șutul lui Hoban a fost respins de pe linia porții de Planic, iar mai apoi Bălgărdean a intervenit salvator la execuția lui Deac, din lovitură liberă. Astfel, scorul pauzei a fost 0-0.

După revenirea de la cabine, jocul s-a desfășurat după aceleași coordonate ca și prima parte. Singurele momente care au adus aminte că duelul e unul între campioni și vicecampioni au fost contactele dure între jucători, în schimb, ocaziile au lipsit cu desăvârșire.

Deși nu a stat pe bancă din cauza suspendării, Dan Petrescu a părut mulțumit cu rezultatul înscris pe tabelă și a efectuat mai multe schimbări defensive în repriza secundă. În ciuda faptului că bucureștenii au lovit bara la ultima fază, scorul derby-ului de pe Arena Națională a fost 0-0, după un meci din care a lipsit spectacolul. 

Echipe de start:

FCSB: Bălgrădean – Crețu, Cristea, Planic, Panțîru – Popescu, Pintilii (Tănase ‘45), Oaidă – Popa (Gnohere ‘46), Tsoumou (Vînă ‘74), Coman

CFR Cluj: Arlauskis – Peteleu, Boli, Vinicius, Camora – Itu (Bordeianu ‘66), Hoban, Culio – Deac, Omrani, Costache (Pașcanu ‘71)

Comenteaza