Derby reloaded: "U" Cluj şi CFR Cluj, din nou, pe Cluj Arena

Derby reloaded: "U" Cluj şi CFR Cluj, din nou, pe Cluj Arena

Derbyul dintre Universitatea Cluj și CFR Cluj joacă astăzi, de la ora 21:00, pe Cluj Arena, iar confruntarea dintre cele două formații contează pentru etapa cu numărul 15 a Ligii 1.

Întâlnirea dintre cele două se repetă la doar trei zile după meciul din Cupa României, terminat la egalitate, 1-1. În Cupă, Dan Petrescu mizat pe fotbaliștii care au evoluat mai puțin și a trimis o garnitură formată mai mult din rezerve. Golurile partidei au fost înscrise de Roger (autogol), pentru gazde, respectiv Bîrligea, pentru oaspeți.

"U" Cluj  se află pe penultimul loc în campionat, cu doar 14 puncte, iar în ultima rundă, fotbaliştii lui Eugen Neagoe au pierdut, 2-0, pe terenului liderului Superligii, Farul Constanța.

CFR Cluj s-a redresat după un start ezitant de sezon, iar "feroviarii" au 25 de puncte și trei meciuri mai puțin disputate decât ocupanta primului loc, față de care are de recuperat 9 puncte.

Dilema lui Dan Petrescu înaintea meciului cu "U" Cluj constă în faptul că nu are o soluție clară de rotație pentru postul de fundaș stânga, unde este titular căpitanul Mario Camora (35 de ani). În situaţia în care Camora nu ar putea juca, Dan Petrescu rămâne fără soluţii. 

Roger, care a intrat pe postul de fundaş, a jucat foarte bine fundaș stânga în cantonament, însă la meciul oficial  de joi, cu Universitatea a marcat autogolul care a dus scorul la egal cu Universitatea. "El (Roger - n.red.) nu e fundaș, joacă pentru că l-am băgat eu acolo", a declarat antrenorul Dan Petrescu, după meciul de joi.  

Comenteaza