”Derby-ul Ardealului”, un nou episod în Cupa României. U-BT are un avantaj important în fața marii rivale

”Derby-ul Ardealului”, un nou episod în Cupa României. U-BT are un avantaj important în fața marii rivale
| Foto: u-bt.ro

Cele două echipe se vor înfrunta din nou, în returul sferturilor de finală ale Cupei, după ce în tur clujenii s-au impus cu 83-64.

“Studenții” vin după prima înfrângere pe teren propriu în actualul sezon, 94-88 cu SCMU Craiova și își doresc să își refacă moralul chiar în fața marii rivale. În schimb, sibienii au obținut o victorie împotriva celor de la BCMU Argeș Pitești, scor 78-73. Soarta calificării pare deja decisă, după rezultatul meciului din tur, când clujenii s-au impus în Sala Polivalentă cu 83-74. Totuși, gazdele speră încă la o calificare miraculoasă.

Mihai Silvășan a prefațat partida împotriva sibienilor. “Urmăresc să avem un meci bun, mai ales după evoluția mai puțin convingătoare cu SCM U Craiova. Am suferit prima înfrângere acasă, iar acest lucru nu ne-a picat bine. Vrem să ne revanșăm și să facem un joc la înălțime. Suntem cu gândul la victorie, nu ne gândim la diferența de puncte din tur. Vrem să ne impunem, nicidecum să ne protejăm avantajul. Va evolua și Karlo Žganec, care s-a antrenat normal. Ne va ajuta mult pe teren si sperăm să facem o figură frumoasă”, a spus tehnicianul.

La rândul său, antrenorul sibienilor a vorbit despre jocul din Cupă. “Urmează un meci greu, aproape imposibil de întors diferența de 19 puncte, dar jucătorii noștri trebuie să arate atitudine, așa cum au avut timp de 35 de minute în meciul de la Cluj, când erau 4 sau 5 puncte diferență. Apoi am căzut.

Va trebui să facem, evident, un joc mult mai bun aici, să încercăm să recuperăm după fiecare sfert, pas cu pas, și să ajungem în sfertul 4 cu șanse de a câștiga meciul. Dacă se poate, ar fi extraordinar să reușim să întoarcem rezultatul. Clujul, la ora actuală, este cea mai bună echipă din campionat, alături de Oradea, și, cu siguranță, nu vom avea un meci ușor cu ei, dar trebuie să ne mobilizăm. Obiectivul nostru este evident să câștigăm”, a declarat Dan Fleșeriu.

Partida dintre U-BT și CSU Sibiu se va disputa astăzi, de la ora 19:00 și va fi transmisă de Digisport 4.

Comenteaza