Derby-ul Transilvaniei, U-BT – CSU Sibiu se dispută în finala Memorialului “Elemer Tordai”

Derby-ul Transilvaniei, U-BT – CSU Sibiu se dispută în finala Memorialului “Elemer Tordai”
| Foto: u-bt.ro

Cele două formații au câștigat duelurile din semifinale cu BC SCM Timișoara, respectiv CSO Voluntari și se pregătesc de o nouă înfruntare.

U-BT Cluj face ultimele ajustări înaintea debutului noului sezon. Clujenii participă la Memorialul “Elemer Tordai”, în finala căruia se vor întâlni cu marea rivală, CSU Sibiu. În penultimul act, “studenții” au trecut de BC SCM Timișoara, scor 96-89, după un meci pe care l-au dominat de la un capăt la altul. Darko Planinic (23 de puncte, 8 recuperări), Artis Ate (19 puncte, 4 recuperări) și Donatas Tarolis (12 puncte, 6 recuperări) au fost cei mai buni oameni ai clujenilor în semifinale.

“A fost un meci pe care l-am început destul de prost. Apoi, după cinci minute, am controlat situația și ne-am dus la o diferență de peste 10 puncte. A fost un joc util de verificare, în care am încercat să exersăm ceea ce lucrăm la antrenamente. Ne dorim să ne îmbunătățim apărarea. Astăzi nu ne-a funcționat apărarea prea bine, ca dovadă am încasat 89 de puncte. Nu este un lucru îmbucurător pentru o echipă care își dorește să fie bună în apărare”, a spus Mihai Silvășan, la finalul partidei.

Finala Memorialului “Elemer Tordai”, dintre U-BT și CSU Sibiu se va disputa astăzi, de la ora 19:00, în Sala Sporturilor “Transilvania”. Este ultimul meci de pregătire pentru clujeni, care în 2 octombrie își vor începe parcursul în FIBA Europe Cup, împotriva celor de la KB Rahoveci.

Comenteaza