Dezamăgire în EuroCup. U-BT a pierdut pe final un meci pe care l-a controlat

Dezamăgire în EuroCup. U-BT a pierdut pe final un meci pe care l-a controlat
| Foto: euroleaguebasketball.net

Formația pregătită de Mihai Silvășan a fost învinsă la o singură posesie de ratiopharm Ulm, scor 84-81.

Jucătorii echipei clujene au avut inițiativa încă din start și au preluat rapid controlul jocului. "Studenții" au fost aproape de neoprit din apropierea panoului advers, iar intensitatea din defensivă le-a pus probleme serioase oaspeților. Așadar, la finalul primelor 10 minute, U-BT conducea cu 24-12.

Germanii au mărit ritmul în sfertul secund și au reușit chiar să se apropie la doar două posesii de campioana României. Totuși, un forcing în ultimele secunde dinaintea pauzei au refăcut diferența formată din două cifre pentru echipa clujeană, care a intrat în avantaj la cabine, scor 44-34.

Și după revenirea de la vestiare oaspeții au forțat revenirea, dar elevii lui Mihai Silvășan au rezistat atacurilor celor de la ratiopharm Ulm. Mai mult, "studenții" nu și-au pierdut din concentrare și intensitate nici la celălalt panou, unde au continat să înscrie, iar cu 10 minute înainte de final, tabela indica 65-55 în favoarea gazdelor.

Deși au început ultimul sfert cu un avantaj oarecum liniștitor, clujenii au avut emoții. Trupa din Germania a egalat la 77 cu mai puțin de două minute înainte de final, iar în BT Arena a început să se simtă tensiunea ratării unui meci pe care "studenții" l-au controlat. Un coș de trei puncte reușit Nunez cu 11 secunde înainte de final s-a dovedit a fi decisiv, iar ratiopharm Ulm s-a impus cu 84-81.

Cei mai buni marcatori al echipei clujene au fost Cățe și Richard cu câte 13 puncte, urmați de Gordic și Bircevic cu câte 10 puncte marcate.

Comenteaza