Dezamăgire pe Cluj Arena. Un eșec amar împotriva Petrolului spulberă șansele "studenților" la play-off

Dezamăgire pe Cluj Arena. Un eșec amar împotriva Petrolului spulberă șansele "studenților" la play-off
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația condusă de Costel Enache a pierdut în fața "Lupilor galbeni", scor 2-1 și a ratat șansa de a se lupta pentru promovare. 

Partida de pe Cluj Arena a început cu aproximativ cinci minute întârziere din cauza unor probleme cu plasa porții dinspre Someș. La doar câteva secunde de la startul jocului, Ribeiro a fost faultat în careu, iar centralul a dictat penalty. Tot portughezul a fost cel care a executat, însă a trimis slab, pe lână poartă (3).

Universitatea Cluj a fost timp de minute bune singura echipa de pe teren, oaspeții fiind înghesuiți în propria jumătate. Pe rând, Meșter (10) și Ogbu (11) au avut șansa de a deschide scorul, însă au irosit ocaziile. După un sfert de oră de joc, Riberio a încercat să își repare greșeala din startul jocului, a șutat din marginea careului, însă balonul a lovit bara (15).

După o perioadă considerabilă de echilibru, “studenții” au revenit în ofensivă. Taub a centrat bine în careu, l-a găsit liber de Ogbu, însă atacantul “Șepcilor roșii” nu a reușit să reia balonul spre poartă (32). În finalul reprizei, Ribeiro a și-a încercat din nou norocol din marginea careului, însă Avram a reținut, iar scorul pauzei a fost 0-0.

La revenirea de la cabine, ploieștenii au intrat mai concentrați în teren și au fost mai activi decât în prima parte a meciului. La 10 minute de la reluare, Silviu Pană l-a văzut ieșit pe Muțiu și a înscris cu o execuție surprinzătoare din apropierea centrului terenului (55).

Moralul și jocul fotbalștilor Universității Cluj a scăzut după golul încasat, iar acțiunile elevilor lui Costel Enache au fost lipsite de eficiență. Antrenorul “Șepcilor roșii” a efectuat mai multe mutări ofensive, care în cele din urmă au dat roade.

“Șepcile roșii” s-au instalat în apropierea careului advers, iar în minutul 73 Gavra i-a pasat lui Taub, iar jucătorul din flancul stâng a șutat puternic la colțul lung și a restabilit egalitatea. În ultimele 10 minute, același Gavra a scăpat singur spre poarta oaspeților, a șutat în forță, însă direct în portarul Avram (83).

Când partida părea că se îndreaptă către o remiză, oaspeții au primit un penalty după un fault al lui Luchin. Vajushi a transformat fără emoții, a adus victoria Petrolului și a spulberat speranțele clujenilor. 

Echipe de start:

“U” Cluj: Muțiu – Dican, Luchin, Telcean – Ribeiro, Filip (Ștefănescu ‘87), Acka (Al. Pop ’65), Taub – Meșter (Ilieș ‘71), Ogbu (Gavra ‘65), Pîrvulescu (Golan ‘71)

Petrolul Ploiești: Avram – Olaru, Meijers, Huja, Țicu – Constantinescu (Bratu ‘76), Pană – Vajushi, Roige (Mondragon ’81), Ekollo (Arnăutu ‘81) – Buhăescu

 

Comenteaza