Dezvăluiri despre promovarea CFR-ului, din urmă cu 15 ani: “Am simțit că plăteau adversarele”

Dezvăluiri despre promovarea CFR-ului, din urmă cu 15 ani: “Am simțit că plăteau adversarele”
| Foto: facebook.com/cfr1907

Echipa clujeană e acuzată că a oferit sume de bani oponenților Jiului Petroșani, formație cu care s-a luptat pentru promovarea în prima ligă până în ultima etapă a sezonului 2003-2004.

În urmă cu 15 ani, odată cu promovarea în prima ligă începea cea mai importantă perioada din istoria celor de la CFR Cluj. De atunci, “feroviarii” au cucerit cinci campionate, patru Cupe și trei Supercupe ale României și au evoluat de trei ori în grupele Ligii Campionilor. Totuși, sezonul în care au promovat este unul marcat de mai multe întâmplări din afara terenului. Formația din Gruia a fost acuzată că a oferit banii adversarelor Jiului Petroșani, principala contracandidată la promovare.

Alin Simota, fostul finanțator al echipei din Valea Jiului a rememorat acele momente. “Am simțit că CFR Cluj plătea adversarele noastre ca să ne învingă și să promoveze ei în Liga 1. Cred că se întâmplă peste tot să motivezi adversara contracandidatei tale. Nu e fair-play, dar ce mai e ok în lumea asta? După atâția ani în fotbal vezi dacă un jucător joacă sau nu. Sunt jucători care în anumite meciuri nu vor să joace”, a declarat fostul patron al Jiului Petroșani, pentru GSP.

În sezonul 2003-2004, CFR Cluj a câștigat Seria III din Liga a 2-a, cu 69 de puncte, unul peste Jiul Petroșani și două peste Olimpia Satu Mare.

Comenteaza