Dezvăluirile lui Lincar: “Oameni importanți din Cluj nu au fost de acord cu numirea lui Giurgiu. În prima etapă, dacă era 0-0, trebuia să apără cineva să creeze haos”

Dezvăluirile lui Lincar: “Oameni importanți din Cluj nu au fost de acord cu numirea lui Giurgiu. În prima etapă, dacă era 0-0, trebuia să apără cineva să creeze haos”
| Foto: FC Universitatea Cluj

Antrenorul Universității Cluj a vorbit pe larg despre piedicile care i-au fost puse de oameni din anturajul clubului, dar și din afara echipei în primele sale luni de mandat pe banca “Șepcilor roșii”.

La patru luni după ce a fost prezentat oficial de către formația clujeană, Erik Lincar a ieșit public pentru a dezvălui câteva aspecte mai puțin știute din ultima perioadă. Antrenorul a vorbit despre presiunile făcute de anumiți oameni din public și despre modul în care s-a încercat sabotarea proiectului său.

”După o perioadă de trei luni la Cluj, în care am spus că îmi doresc să fiu transparent, vreau să vorbesc despre anumite situații. A existat un mister în ceea ce privește venirea mea la Cluj. Eu nu am impresar, nu m-am propus la echipe, ci am fost sunat în prima zi după Paște, care m-a întrebat dacă aș fi interesat de acest proiect.

Am fost încântat, nerăbdător, lucrurile s-au concretizat, a fost o perioadă în care nimeni nu știa că eu m-am înțeles cu clubul. Am preferat să fie o situație știută doar de mine și de Ovidiu Blag, omul cu care am discutat și așa a și rămas”, a spus Lincar.

Tehnicianul a vorbit și despre nemulțumirea unor oameni influenți în legătură cu numirea lui Gabi Giurgiu. “A venit momentul în care a trebuit să numesc un manager sportiv și a apărut o situație interesantă. Chiar în momentul în care mă îndreptam spre casă, am fost sunat de intermediari ai clubului să mi se spună că am făcut o mare greșeală.

Mi s-a spus că trebuia să fie altcineva pe acea poziție, iar oameni importanți din Cluj, foarte puternici, nu sunt de acord cu numirea și în două săptămâni să vină o nouă conducere și eu să fiu plecat. Eu aș vrea să vorbesc cu acești oameni, dar deciziile îmi place să le iau eu, fie ele bune sau proaste.

Eu cred în Gabi Giurgiu, e un om integru, un om al Clujului și sunt foarte mulțumit și fericit cu alegerea pe care am făcut-o. Nu cred că e nevoie de oameni din exterior sau că alți oameni se pricep mai bine la fotbal decât clujenii”, a dezvăluit antenorul.

Erik Lincar a atras atenția și asupra unor momente când clubul ar fi putut fi sabotat, dacă rezultatele din teren nu ar fi fost unele pozitive pentru “studenți”.

“Apoi, a doua zi după prima etapă, cineva mi-a zis că dacă în minutul 85, dacă era 0-0, trebuia să apară cineva prin teren și să creeze degringoladă în club, haos, nebunie. Doar că în minutul 30 era 3-0 și ce era să mai facă. Eu vreau doar să trag anumite semnale de alarmă. Cel mai ușor e să îți iei bagajul și să pleci, însă eu vreau ca acest club să vină pe făgașul normal.

Îmi doresc ca toți oamenii să vrea același lucru, binele echipei și a clubului. După toată această situație, care a fost surprinzătoare, chiar inexplicabilă am ajuns și la alte situații. Pentru a funcționa bine, un club e important să nu aibă prietenii.

Eu nu am venit aici pe prietenia cu cineva și în momentul în care cineva din club îmi spune că am făcut selecția pe prietenii, acest lucru mă doare. În cei 12 ani de antrenorat nimeni nu poate să îmi reproșeze acest lucru.

Când am venit aici mi s-a propus să pun antrenor cu portari pe X sau Y. Staff-ul trebuie ales de antrenor. Nu mi se pare normal ca avocatul clubului să îmi spună aceste lucruri. Eu nu am venit aici pe prietenie, că unii au anumite supărări nu e problema mea.

Interesul clubului este să ajungă în play-off și apoi urmează bătălia pentru promovare. Eu îmi doresc cel mai mult ca toată lumea să facă ceva la care e cel mai bun. Nu mi s-a ordonat ceva pentru că nu fac. Singurul respansabil, singurul care poate fi înjurat sunt eu. Lotul eu l-am ales, cu un buget pe care îl au alte 8 echipe.

Și eu mi-am dorit anumiți jucători, precum unul care a ajuns la Hermannstadt. Ei i-au dat cu 50% mai mutl și o sumă la semnătură noi nu am mai putut. Altul a ajuns la Petrolul, nu am putut să îl aducem. Am înercat să construim o echipă cu salarii obiective”, a explicat Lincar.

Comenteaza