Directorul sportiv al clubului Sevilla, despre Europa League: "CFR Cluj e o echipă puternică. Nu suntem deja calificaţi"

Directorul sportiv al clubului Sevilla, despre Europa League: "CFR Cluj e o echipă puternică. Nu suntem deja calificaţi"
| Foto: facebook.com/cfr1907

Directorul sportiv al clubului Sevilla, Ramon Rodríguez Verdejo, cunoscut sub denumirea Monchi, a declarat într-un interviu acordat MEDIAFAX că echipa din La Liga va avea de muncit pentru a o elimina pe campioana României, CFR Cluj, în şaisprezecimile Europa League.

Monchi a vorbit şi despre cei mai buni jucători români ai momentului, dar şi despre fotbaliştii de la Cluj, care ar putea să o încurce pe Sevilla în drumul spre al şaselea trofeu al Europa League. Gruparea de pe "Estadio Ramon Sanchez Pizjuan" a câştigat competiţia Europa League de trei ori consecutiv, în sezoanele 2013/2014, 2014/2015, 2015/2016, şi a mai câştigat Cupa UEFA de două ori, în 2005/2006 şi 2006/2007.

MEDIAFAX: La ce v-aţi gândit când aţi aflat că CFR Cluj va fi adversara Sevilliei în Europa League?
MONCHI: Primul gând a fost că este o echipă puternică, ştiu că formaţiile din România sunt puternice şi competente.

 

MEDIAFAX: Mulţi cred că acestea (n.red. - "dubla" cu Sevilla din şaisprezecimi) vor fi ultimele meciuri ale CFR-ului în Europa League. Antrenorul Dan Petrescu a precizat că Sevilla este cel mai dificil adversar pe care putea să îl întâlnească echipa sa. Dvs ce credeţi, poate Sevilla să piardă calificarea?
MONCHI: Nu am crezut şi nu cred în niciun moment că deja suntem calificaţi. Sunt convins că Sevilla trebuie să dea 100% în ambele partide pentru a merge mai departe.

MEDIAFAX: Până acum aţi văzut vreun meci jucat de CFR Cluj?
MONCHI: Până să fie tragerile la sorţi m-am uitat la două partide, din Europa League, una împotriva lui Rennes, iar a doua contra echipei Lazio.

MEDIAFAX: Care sunt cei mai periculoşi jucători ai CFR-ului?
MONCHI: CFR-ul are jucători importanţi precum Culio, Djokovic, Omrani, Arlauskis, dar, din punctul meu de vedere, forţa CFR-ului este că grupul, este o echipă unită.

MEDIAFAX: Ce părere aveţi despre antrenorul Dan Petrescu?
MONCHI: Este un antrenor important, care are multă experienţă în fotbalul profesionist şi ştie cum să îşi facă echipa să se dedice 100% la fiecare meci.

MEDIAFAX: Care sunt, după părerea dvs, cei mai buni jucători români ai momentului?
MONCHI: Prin intermediul prietenului meu Pietro (n.red. - Pietro Chiodi, impresar de jucători, precum Răzvan Marin, Ciprian Tătăruşanu, Vlad Chiricheş, Alexandru Mitriţă) cunosc mulţi jucători români talentaţi precum Răzvan Marin, Ianis Hagi, Tudor Băluţă, Mitriţă, Cicâldău, Coman, Puşcaş.

MEDIAFAX: De ce credeţi că jucătorii români nu reuşesc să se impună la echipele mai importante din Europa, spre exemplu Răzvan Marin la Ajax, Ianis Hagi la Genk sau Tudor Băluţă la Brighton?
MONCHI: Eu cred că este nevoie de timp şi trebuie să aibă mai multă încredere în ei.

MEDIAFAX: V-aţi gândit să transferaţi un jucător român la Sevilla?
MONCHI: Urmărim jucători, printre care şi mulţi români pentru că sunt mulţi tineri talentaţi, dar, în clipa de faţă, nu ne-am gândit să tranferăm pe nimeni.

MEDIAFAX: Ce părere aveţi despre fotbalul din România?
MONCHI: Cred că, uşor, uşor, revine la nivelul anilor '90.

CFR Cluj şi Sevilla se vor întâlni în şaisprezecimile Europa League. Primul meci se va juca în Gruia, la 20 februarie, de la ora 19:55, în timp ce manşa retur va avea loc pe stadionul "Ramon Sanchez Pizjuan", şapte zile mai târziu, de la ora 22:00.

Sevilla s-a calificat mai departe în Europa League, după ce a încheiat Grupa A pe primul loc, grupă din care au mai făcut parte formaţiile: APOEL, Qarabag şi Dudelange. Echipa pregătită de Julen Lopetegui a înregistrat cinci victorii şi o înfrângere, marcând 14 goluri şi primind doar trei.

De cealaltă parte, CFR Cluj s-a calificat în şaisprezecimile de finală de pe poziţia a doua în Grupa E, primul loc fiind ocupat de Celtic, în timp ce Lazio şi Rennes au rămas acasă. Campioana României a adunat 12 puncte în faza grupelor.

 

Comenteaza