Dirijor de la Dinamo: Cătălin Munteanu e pe lista „Şepcilor roşii"

Dirijor de la Dinamo: Cătălin Munteanu e pe lista „Şepcilor roşii
Unul dintre cei mai buni mijlocaşi din ultimii ani ai lui Dinamo, Cătălin Munteanu, ar putea veni din iarnă la Universitatea Cluj.

Universitatea Cluj joacă pe două fronturi în acest final de an. Mihai Teja încearcă să revitalizeze echipa „studenţilor", clasată pe poziţia a 17-a, cu doar o victorie în 13 meciuri, iar Florian Walter, finanţatorul clubului, a anunţat deja că se va implica activ în viaţa echipei şi, implicit, în transferurile din perioada de iarnă. Conform surselor ZIUA de CLUJ, mijlocaşul lui Dinamo, Cătălin Munteanu, e unul dintre fotbaliştii de top doriţi la Universitatea pentru a ataca, în primăvară, salvarea de la retrogradare.

După un început de sezon foarte slab, în care Universitatea a stricat cam tot ce s-a construit cu victoria de la Lausanne, din vară, lucrurile par a se pune în mişcare. Cu Mihai Teja la timonă, „studenţii" au reuşit prima victorie, 3-1 cu Viitorul Constanţa, şi se află pe locul 17, cu un meci mai puţin faţă de celelalte echipe din subsolul clasamentului. „Pe mine mă interesează să scot maximum cu jucătorii pe care-i am la dispoziţie, e foarte important să acumulăm puncte până la iarnă. E devreme să vorbesc acum despre transferuri şi despre posturi deficitare. Aceasta e o discuţie pe care o vom purta după ultimul meci din acest an", a spus Teja de fiecare dată când a fost chestionat despre posibilele ţinte din „mercato"-ul de iarnă. Nici proaspătul numit administrator special, Vlad Munteanu, nu a vrut să se exprime când a venit vorba de transferuri, preferând să spună că strategia va fi făcută doar după ultima etapă din acest an şi în funcţie de punctele pe care echipa le va avea la acel moment.

Totuşi, conform surselor noastre, pe lista Universităţii se află mai mulţi jucători importanţi din Liga I, iar unul dintre ei este Cătălin Munteanu, „căpitanul" obişnuit al lui Dinamo, aflat acum în recuperare după o operaţie mai dificilă suferită în vară, la Istanbul. Cel poreclit „Cap de Zmeu" nu a bifat nici o prezenţă în acest sezon, antrenorul Flavius Stoican spunând că fostul său coleg de la „naţională" nu e încă pus la punct cu pregătirea fizică. În realiatate, Munteanu (34 de ani) va fi, cel mai probabil, tras pe linie moartă din cauza vârstei înaintate, şefii lui Dinamo preferând să mizeze doar pe jucători tineri în încercarea unei reconstrucţii. În aceste condiţii, Florian Walter va încerca să-l convingă pe Munteanu să vină la „U" pentru a pune umărul la salvarea echipei, sperând ca mutarea să aibă un impact asemănător cu transferurile lui Boştină şi Niculescu, doi dintre cei mai importanţi jucători care au jucat la Cluj în ultimii ani. „Cătălin Munteanu e un fotbalist care poate să-i ajute pe tineri să se integreze, iar la „U" sunt câţiva puşti de mare perspectivă care ar avea ce învăţa de la el", a spus o persoană din anturajul clubului.

În 257 de meciuri jucate în Liga I pentru Steaua, FC Braşov şi Dinamo, Cătălin Munteanu a înscris 35 de goluri. Doar pentru „câinii roşii", mijlocaşul în vârstă de 34 de ani a bifat 191 de meciuri, în toate competiţiile, reuşind 18 goluri. În carieră, mijlocaşul a mai evoluat pentru Salamanca, Atletico Madrid, Espanyol, Albacete sau Murcia, strângând şi 17 selecţii şi un gol pentru echipa naţională.

Comenteaza