Doar pentru palmares. "Calificarea e compromisă, dar căutăm prima victorie"

Doar pentru palmares.
Baschetbaliștii echipei "U"-BT țintesc primul lor succes în grupele EuroChallenge.

Codașa grupei F speră să lege a doua victorie în Sala Polivalentă și prima în EuroChallenge, cu revelația Magnofit Gussing Knights, echipă cu o medie de vârstă de doar 24 de ani. Austriecii s-au impus în tur cu 84-77. Meciul se va juca marți, la ora 18:00, în direct la postul Digi Sport 3. 

"U"-BT a întrerupt, vinerea trecută, seria neagră de opt înfrângeri consecutive în toate competițiile, după 82-62 cu Timba Timișoara, și speră bifeze o victorie de moral la ultimul său examen european de la Cluj. Cu trei înfrângeri după tot atâtea partide, lucrurile sunt clare în privința șanselor de calificare ale "alb-negrilor" în faza următoare. Chiar și așa, antrenorul Marcel Țenter speră ca elevii săi să dea lovitură, chit că vor întâlni surpriza grupei. Cu două victorii și un singur eșec, pentru un total de cinci puncte, Magnofit e pe locul doi, în spatele liderului Trabzonspor. 

"Când nu ai nici o victorie după trei meciuri jucate în EuroChallenge, este greu de imaginat că se mai poate schimba ceva. Șansele noastre de calificare sunt extrem de scăzute, dar vom face tot ce depinde de noi pentru a câștiga acest joc", a declarat tehnicianul lui "U"-BT.

Liderul de până acum al austriecilor e bulgarul Chavdar Kostov, cu o medie de 17 puncte, 5,3 recuperări și o pasă decisivă pe meci. Remarcatul formației clujene e nou-venitul Curtis Millage, cu o medie de 14,7 puncte, 4,7 recuperări și 1,7 pase decisive în EuroChallenge. 

În celălalt meci al grupei, liderul Trabzonspor va juca în Ungaria, cu Atomerömü Paks.

Biletele pentru întâlnirea de marți costă 10 lei și se găsesc la casieria Sălii Polivalente (intrarea dinspre Someș) în intervalul 14:00 - 19:00. 

Clasamentul grupei F

1. Trabzonspor  3 / 0  - 6 puncte

2. Magnofit     2 / 1  - 5 pct

3. Atomerömü  1 / 2  - 4 pct

4. "U"-BT       0 / 3  - 3 pct

 

"U"-BT în EuroChallenge

Magnofit - "U"-BT 84-77

"U"-BT - Trabzonspor 80-81

"U"-BT - Atomerömü 64-73

 

 

 

Comenteaza