Doar UEFA mai poate salva CFR de la retrogradare

Doar UEFA mai poate salva CFR de la retrogradare
„Feroviarii” continuă să acumuleze datorii, iar Paszkany nu dă semne că ia în calcul salvarea echipei.

Până pe 31 martie, formaţia clujeană trebuie să facă dovada că nu are nici o datorie sau litigiu , iar clubul trebuie să achite în acest moment aproape 3 milioane de euro. Singura salvare a CFR-ului ar fi ca UEFA să aprobe eliminarea licenţierii.

Şefii cluburilor din Liga I s-au întâlnit în urmă cu o săptămână cu preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, şi cu şeful LPF, Gino Iorgulescu, pentru a discuta problema criteriilor de licenţiere. Iorgulescu încearcă să mute comisia de licenţiere de la Federaţie la Ligă şi vrea să vină în ajutorul datornicilor, eliminând licenţierea. Începând chiar din acest an doar formaţiile care vor să meargă în cupele europene vor fi obligate să respecte toate sarcinile caietului solicitat de comisia condusă de Viorel Duru. Pentru ca noua hotărâre să fie valabilă, este nevoie de aprobarea UEFA. Federaţia Română de Fotbal a preluat cauza Ligii şi a trimis o cere forului de la Nyon în acest sens, iar răspunsul este aşteptat în în aceste zile.

CFR, datorii de aproape 3 milioane de euro

Pentru CFR Cluj, eliminarea caietului de licenţiere ar fi una dintre ultimele şanse să rămână în Liga I şi din sezonul viitor. Echipa din Gruia are datorii de aproape 3 milioane de euro către jucători, actuali şi foşti componenţi ai echipei, către impresari şi la stat, iar până pe 31 martie trebuie să facă dovada achitării tuturor restanţelor. Una dintre obligaţiile din caietul de sarcini ale Dosarului de Licenţiere, este ca echipa să nu figureze cu datorii către foşti angajaţi, aici intrând şi fotbaliştii în baza convenţiilor civile semnate cu clubul. În momentul de faţă, CFR-ul se luptă pe mai multe fronturi cu foştii angajaţi, având litigii cu jucătorii.

Jucatorii nu si-au incasat salariile

Maftei e neplătit, ca un exemplu, de peste cinci luni de zile, iar în aceeaşi situaţie se află majoritatea fotbaliştilor. Până ieri, nici un jucător nu a fost plătit. Paszkany pare că s-a detaşat complet de club, iar conturile sunt goale de mai multe luni. "Situaţia este delicată, nu ştiu ce se va face în vară şi ce se va întâmpla. Probleme există, e clar acest lucru", a punctat şi antrenorul Vasile Miriuţă.

În cazul fericit în care UEFA ar răspunde afirmativ şi îşi va da acceptul ca licenţierea să nu mai fie obligatorie, clubul ceferist va intra din vară într-un proces de reorganizare pe toate planurile. Echipa va fi alcătuită, în mare parte, din jucători tineri, iar salariile vor scădea seminificativ. Din lotul actual este greu de crezut că va mai fi păstrat vreun fotbalist. Paszkany vrea să mai scoată câţiva bani din eventualele vânzări ale portughezilor Mario Felgueiras şi Mario Camora, cei doi fiind singurii fotbalişti care mai au o cotă de piaţă ridicată.

 

 

Etichete
Comenteaza