Doi jucători de la CFR Cluj ar putea debuta la Națională. Contra a anunțat lotul pentru dubla cu Spania și Malta

Doi jucători de la CFR Cluj ar putea debuta la Națională. Contra a anunțat lotul pentru dubla cu Spania și Malta
| Foto: frf.ro

Selcționerul Cosmin Contra a stabilit lista completă a fotbaliștilor convocați pentru cele două dueluri din preliminariile Campionatului European.

După ce în ultimele două luni, echipele de club din România s-au luptat pentru un loc în grupele competițiilor europene, acum a venit rândul echipei naționale să revină în prim-plan. “Tricolorii” au de disputat două partide cruciale pe teren propriu, împotriva Spaniei și a Maltei. Dacă cu cei din urmă, nimeni nu concepe altceva decât o victorie, cu ibericii duelul va fi unul complicat. Deși nu trece prin cea mai bună perioadă a sa, naționala Spaniei e în continuare una dintre cele mai bune din lume și un punct împotriva lui Sergio Ramos&Co. ar fi excelent.

Pentru cele două dueluri, selecționerul Cosmin Contra a decis să cheme atât jucători experimentați, cât și tinerii care au impresionat la Europeanul U21 din Italia. Astfel, alături de Tătărușanu, Chiricheș sau Chipciu, la lot sunt prezenți și Rus, Cicâldău, Hagi și Pușcaș. Premiera este reprezentată de convocarea “feroviarilor” Mihai Bordeianu și Adrian Păun. Cei doi l-au impresionat pe selecționer în startul sezonului și ar putea debuta sub tricolor.

Lista jucătorilor convocați pentru dubla cu Spania și Malta:

Portari: Ciprian Tătărușanu (Lyon, 61/0), Florin Niță (Sparta Praga, 2/0), Ionuț Radu (Genoa, 0/0)

Fundași: Romario Benzar (Lecce, 15/0), Vlad Chiricheș (Napoli, 54/0), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa, 4/0), Dragoș Grigore (Ludogorets, 36/0), Adrian Rus (MOL Fehérvár, 0/0), Alin Toșca (Gazişehir Gaziantep, 16/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 10/0)

Mijlocași: Alexandru Chipciu (Anderlecht, 44/6), Răzvan Marin (Ajax, 17/1), Nicolae Stanciu (Slavia Praga, 31/10), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 4/0) Mihai Bordeianu (CFR Cluj, 0/0), Paul Anton (Krylya Sovetov, 9/0), Ciprian Deac (CFR Cluj, 20/4), Ianis Hagi (Genk, 5/0), Alexandru Maxim (Mainz, 36/3), Gheorghe Grozav (Kisvárda, 28/5), Adrian Păun (CFR Cluj, 0/0)

Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogorets, 33/12), George Pușcaș (Reading, 8/4), Florin Andone (Brighton, 21/1).

Jocul cu Spania se va disputa în 5 septembrie, de la ora 21:45, pe National Arena, în timp ce partida cu Malta se va juca în 8 septembrie, de la ora 19:00, pe stadionul din Ploiești. După patru meciuri disputate din grupa F a preliminariilor, România ocupă locul al treilea, cu șapte puncte, la egalitate cu Suedia. “Tricolorii” sunt la cinci puncte distanță de liderul grupei, Spania.

Comenteaza