Doliu în fotbalul clujean. Călin Zanc, fostul jucător al "U" Cluj, a fost condus pe ultimul drum

Doliu în fotbalul clujean. Călin Zanc, fostul jucător al
Fostul fotbalist Călin Zanc, care şi-a pierdut viaţa într-un tragic accident marți noaptea, a fost înmormântat în apropiere de Dej. Cu lacrimi în ochi şi cu durere în suflet, sute de prieteni, cunoscuți și foști colegi l-au plâns pe fostul sportiv şi l-au condus pe ultimul drum.

 

Accidentul care i-a adus sfârşitul lui Zanc s-a produs în noaptea de marţi spre miercuri. Acesta se afla pe bancheta din spate a unui autoturism, în momentul în care şoferul a pierdut controlul volanului într-o curbă la dreapta şi s-a izbit violent de un cap de pod, în localitatea clujeană Jichişu de Jos.

Cu lacrimi în ochi, sute de oameni l-au condus pe ultimul drum pe fostul sportiv. Lângă familia îndurerată i-au fost alături şi i-au adus un ultim omagiu o mulţime impresionantă de oameni, printre care rude, prieteni, foşti colegi, personalităţi din sport, cultură sau politică.

"Dovadă şi câtă lume a venit la înmormântarea lui - a fost un prieten deosebit, un fotbalist extrem de talentat, un om foarte vesel, sufletul petrecerii de fiecare dată, un bărbat cu suflet de copil, aş putea spune. A lăsat doar amintiri plăcute şi, chiar dacă a fost mai discret în viaţa publică, a avut o mare sumă de personaliăţi publice care l-au apreciat şi tuturor o să ne pară rău după el", a declarat analistul politic Cozmin Guşă, vechi prieten cu fostul sportiv.

"Mi-e greu să îmi găsesc cuvintele după această nenorocire. Am pierdut un prieten, un coleg, un caracter deosebit, un suflet cum numai el putea să îl aibă şi, nu în ultimul rând, un mare român", spune, cu lacrimi în ochi, fostul jucător de fotbal Daniel Prodan. 

Chiar dacă nu au reuşit să ajungă personal să îşi exprime regretul, mai multe personalităţi din România au fost aproape cu sufletul de fostul sportiv. Cu părere de rău că nu au putut ajunge la ceremonie, membrii formaţiilor Bere Gratis, Holograf şi Compact, artişti precum Aurel Tămaş, dar şi personalităţi din sport au ţinut să îşi exprime regretul trecerii în nefiinţă a fostului fotbalist şi au trimis coroane funerare.

Cu lacrimi în ochi au rămas şi vecinii care îşi amintesc cu drag de „Călinuţ", aşa cum îl alintau apropiaţii."A fost vecinul nostru, fotbalist, îl ştim de mic. Fetiţa mea a crescut cu el, îi spunea <<fratele meu>>, când acesta mergea la meciuri în străinătate îi aducea cele mai frumoase cadouri, se jucau mereu împreună în aceste locuri... Acum, noi i-am cumpărat cele mai frumoase flori şi i-am dus un ultim omagiu. Nu ne vine să credem. Luni şi marţi vorbeam peste gard cu el şi iată că în acea noapte s-a produs nenorocirea. A fost cel mai scump pentru noi, a fost ca şi copilul nostru", povesteşte o vecină.

Călin Zanc a debutat la "U" în 1989, ca mijlocaş defensiv. Avea la activ, în cariera lui de fotbalist, peste 200 de meciuri în prima ligă a ţării la echipe precum Universitatea Cluj, Poli Timişoara, Sportul Studenţesc, FC Naţional şi Rocar Bucureşti. După retragerea din activitatea de jucător profesionist, a fost pentru scurt timp antrenor principal la Poli Timişoara şi a mai ocupat diferite funcţii administrative la Universitatea Cluj şi la Politehnica Timişoara. Zanc se retrăsese din fotbal, după ce fusese conducător la "U". Avea 43 de ani şi patrona un magazin de vinuri de la Dej.

Comenteaza