Tarolis, jucătorul de Euroligă de la U-BT: ”Vrem să câștigăm campionatul, Cupa și sperăm la un parcurs lung în FIBA Europe Cup”

Tarolis, jucătorul de Euroligă de la U-BT: ”Vrem să câștigăm campionatul, Cupa și sperăm la un parcurs lung în FIBA Europe Cup”
| Foto: facebook.com/UBTCluj

Baschetbalistul sosit în urmă cu o lună la Cluj-Napoca e convins că echipa va juca foarte bine în Liga Națională și va avea parte de un traseu important și în competiția continentală.

U-BT Cluj nu concepe un nou sezon în care să rateze titlul de campioană și s-a întărit serios în pauza competițională. Pe lângă aducerea lui Dusko Vujosevic, unul dintre cei mai importanți antrenori din Europa, formația clujeană a bifat și transferuri importante. Printre baschetbaliștii sosiți la Cluj se numără și Dontas Tarolis, un lituanian ce a evoluat în Euroligă și a cucerit medalia de aur la Universiada din 2017.

Jucătorul a oferit primele impresii după ce a semnat cu U-BT. “Când te sună un antrenor precum Vujosevic şi îţi spune că te vrea în echipă, nu ai cum să îl refuzi. E unul dintre cei mai mari antrenori din toate timpurile, era logic să vin. Mi-am dorit să mă alătur echipei lui, nu îmi regret decizia. Cu toţii muncim din greu, băieţii sunt de calitate. M-au primit foarte bine în vestiar, avem o atmosferă pozitivă, ne ajutăm reciproc.

Nu ştiam prea multe despre România, însă am vorbit cu unii baschetbaliști lituanieni care au fost aici. Îi cunosc pe Kariniauskas și pe Drungilas, mi-au spus numai lucruri bune despre echipă și despre oraș. A contat părerea lor înainte să semnez cu U-BT. Mi-au garantat că totul va fi perfect și nu au greșit până acum”, a declarat Tarolis, pentru site-ul oficial al echipei.

Lituanianul e convins că echipa va arăta foarte bine în noul sezon. “Ne îmbunătăţim jocul. Acest lucru este cel mai important. Am întâlnit adversari puternici, în special în weekend, dar şi în Serbia. Vreau să evidenţiez faptul că am jucat cu toţii din suflet. Creştem ca echipă şi mă bucură acest lucru.

Ne-am propus multe obiective. Întâi vrem să câștigăm campionatul și Cupa României și sperăm la un parcurs lung în FIBA Europe Cup. Nu mă aștept la meciuri ușoare în Liga Națională, dar felul cum ne pregătim mă determină să cred că putem lua titlul”, a spus baschetbalistul.

Comenteaza