Dorința organizatorilor Winners Open 2021: “Vreau să vedem cât mai multe românce, cât mai departe în turneu”

Dorința organizatorilor Winners Open 2021: “Vreau să vedem cât mai multe românce, cât mai departe în turneu”

Competiția care se va desfășura la începutul lunii august la Cluj-Napoca va avea parte de o distribuție de gală, din care nu lipsesc unele dintre cele mai importante jucătoare autohtone.

Deși este un turneu pe zgură organizat în timpul verii, înaintea sezonului de hard, Winners Open 2021 se bucură ne nume importante pe tabloul principal. Deși la startul competiției vor fi prezente vedete precum Alize Cornet sau Sara Errani, directorul turneului, Patrick Ciorcilă recunoaște că și-ar dori o româncă în fazele superioare ale competiției.

”E o oportunitate foarte mare de a vedea atâtea jucătoare în acțiune. Duminică, 1 august, avem și românce, bine cunoscute publicului clujean, precum Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse. O avem pe Mihaela Buzărnescu, o jucătoare consacrată, care a fost în Top 20 și acum încearcă să revină.

Jucătoarele din Top 150 joacă probabil la fel de bine ca și cele din primele 10. E foarte greu să se vadă cu ochiul liber o diferență a nivelului de joc. Toate au un nivel extraordinar. Diferența se face mai mult la nivel psihic. Jucătoarea care reușește să fie constantă timp de 10-12 luni poate să ajungă sus.

Mă bucur mult că avem un tablou puternic. Ultima clasată pe tabloul principal este pe locul 110. Trebuie să ținem cont de perioada turneului pe zgură, care nu e cea mai bună. A fost un risc pe care ni l-am asumat și avem nume atractive.

Cred că multe dintre ele nu vor participa la Olimpiadă. E bine de specificat că regulile WTA spune că fiecare organizator deține 2 wildcard-uri, iar alte două sunt Top 20 wildcards, iar organizatorul e obligat să le rețină până în ultimul moment, în cazul în care o jucătoare din Top 20 cere un wildcard, organizatorul e obligat să îl ofere. În acest caz, ultima jucătoare de pe tabloul principal va merge în calificări.

Avem nume consacrate, precum Alize Cornet, care e o jucătoare extrem de experimentată. Totuși, nu cred că statutul de favorită numărul 1 nu îi garantează nici măcar un loc în finală. O mai evem pe Sara Errani, cea mai titrată jucătoare de pe tabloul principal. Nu cred că locul în clasament e relevant, poate fi oricând prezentă în fazele finale.

Un alt nume de urmărit este Andrea Petkovic, fost număr 9 WTA. E o jucătoare foarte iubită în circuit. Și-a lansat de curând o carte scrisă de un român. Cred că ar fi frumos să vină să își prezinte cartea, aici, la Cluj.

Polona Herzog cred că va fi o surpriză. Multe jucătoare sunt în formă, însă nu cred că e relevant, deoarece momentan se joacă pe iarbă. Înainte de Winners Open va fi un circuit de turnee pe zgură, la Budapesta, Palermo, Belgrad. Cred că vom avea meciuri bune din punct de vedere calitativ”, a spus directorul turneului la ZIUA Live.

Jucătoarele din România, printre favoritele turneului

Nume precum Patricia Țig, Irina Begu sau Ana Bogdan ar putea reuși rezultate surprinzătoare pe zgura de la Cluj-Napoca. “E extraordinar că o româncă e favorită numărul 2. Ne bucurăm că o avem pe Patricia Țig. Cred că e una dintre candidatele serioase la titlu. Româncele generează un interes mai mare decât ar fi generat un oc 15 mondial. România este una dintre cele mai performante națiuni în circuitul feminin.

Pe tabloul principal va mai fi Ana Bogdan, o sportivă care ne e foarte dragă și care se antrenează tot anul la Winners Club. Este cumva în echipa Winners și e frumos pentru noi să o avem în turneu. Cred că publicul o va adopta și o va împinge de la spate. Chiar a spus recent ca următorul ei obiectiv este titlul la Cluj.

Le vom mai avea pe Irina Begu și pe Irina Bara, care a crescut mult și e aproape de Top 100. Încă nu știm cine va fi în competiția de dublu, dar sper la Monica Niculescu și Irina Begu. Vreau să vedem cât mai multe românce, cât mai departe în turneu.

La Fed Cup am avut de fiecare dată o româncă ce a avut rezultate extraordinare. Zgura e suprafața lor favorită. Cred că toate româncele au șanse să ajungă în fazele finale, asta ne și dorim. Ana Bogdan cred că va avea un cuvânt greu de spus, Irina Bara e o expertă pe zgură, oricare poate să facă o surpriză”, a declarat Ciorcilă.

Comenteaza